torsdag 18 mars 2010

Lilla hallen

Vid vår lilla hall på baksidan fanns det en klädkammare, utrymmet beslutade vi att använda till en liten toalett, som ritades in i vinkel för inte inskränka för mycket på hallfunktionen. Ett problem med gamla hus är att hitta en dörr som passar in. Vi hade 3 olika dörrsorter i hallen, så att sätta in ytterligare en variant var inte att tänka på.
Gissa om vi blev glada när vi hittade en Tvillingdörr som var lika som sovrumsdörren. Den dörren saknade karm men det var ett litet problem, En karm byggs på några timmar medans en dörr hade varit nästan omöjlig att efterlikna.
Dubbla glasdörrar ut lika som framsidan. Brevid dörren till köket är ett elskåp, detta byggdes in och gömdes bakom en "lönndörr"

Det här inlägget blev det mycket om dörrar, men det är en hall med mycket dörrar också:-)

9 kommentarer:

Butik Östergården sa...

Dicks förra inlägg ang luffare var intressant.
Jag har hörts berättats mycket om luffare på min Mammas och Pappas barndoms bygd.

Min Mamma har berättat att det var en luffare som alla barn och kvinnor var livrädda för. Han kallades lången. Han var två meter lång och hade hår som gick ända ner till midjan. Dessutom hade han en stor svart hatt med hål i, han kom alltid cycklandes med en kärra, där han hade alla sina redskap i luffarslöjd. Han var väldigt fåordig och när han sa något så bröt han på ett konstigt sätt.

Mamma har berättat att de mötte honom oftast på vägen. Då försvann barnen snabbt ner i diken och gömde sig. Kvinnorna vågade inte annat än att köpa av honom. Ibland fick han sova i något uthus över natten. De nätterna sov inte barnen av rädsla att han skulle röva bort dem.

Ja någon luffare har inte synts till här, så troligen sitter de som du sa med en paraply drik vid playan.

Kram Helen

Bittan sa...

Vilka fina strömbrytare ni har :-)
Vi hade såna gamla när vi köpte Skogssäter för 24 år sedan. Gissa vem som vill ha såna idag, fast kanske nytillverkade då. Elen var allt annat än säker från 20 talet.

Ha en bra dag .

Kram Bittan

Tigris Predikantan sa...

Är det inte så med hallar: många dörrar som mynnar ut där? Tur med dörren ni hittade. Nu kan ni lugnt vänta till om 1½ v då påskpyntet skall fram! *ler*
:)

Susanne sa...

Jag bara kikar in tittar och njuter av alla fina bilder på ert hus..Kram Susanne

Unknown sa...

Hallå!

Ser att ni pysslar med dörrar, det gör vi med. Här försvann de flesta vid renoveringen på 50-talet. En del fick vara kvar med en skiva över speglarna.

De flesta dörrar vi har ser ut som era med fem speglar men sen har vi några udda små och med fönster i. Det är ett litet pusslande innan man får det att passa.

Jag lottar ut florabilder på min blogg så du är välkommen att kika in. Alltid kul med bloggar när andra renoverar som har lite samma stil som en annan.

Önskar en trevlig helg till er med vårsol! *optimistiskt kanske* ;-)

Kram,
Maria/Javabönan

Märta sa...

Vad det är fint med spegeldörrar. Tur att ni fann en som passade in!
Ha det så gott!
Märta

Mycket annat & lite betong sa...

Vilka fina dörrar! Vi har bara helt släta tråkiga som till på köpet måste målas. Strömbrytaren var också fin.

Hälsningar Agneta

Linas Vita Hem sa...

Hej hej!
Vilket roligt inlägg Dick skrev om luffarna!:) Så kan det nog mycket väl vara! hihi...
Jätte fin hall ni har, så vackra dörrar! Och vilken super tur att ni hittade en tvillingdörr! Hopppas ni får en kanon helg! Kram/L

Anonym sa...

Hej,
Ni har ett fantastiskt hus och det är jättekul att ni renoverar enligt husets själ!
Vad heter tapeten som ni har i hallen där ni har er "lönndörr"? och vem säljer den?
Den skulle nämligen passa utmärkt i vårt kök :)
mvh
Filip