fredag 2 juli 2010

Sommar

Sommar och sol och värme vad kan man mer begära.
Kanske lite jordgubbar skulle kunna smaka. Kolla priserna nu, de här jordgubbarna kostade 20 kroner litern. Jag tänker göra rårörd jordgubbssaft idag och frysa in. Eller lite rabarberkräm kanske. Tack Bittan för rabarberna! nästa år kanske våra ny planterade rabarber är så stora att vi själva kan skörda.
Eller så kan man njuta av blommor som man har planterar i en köttkvarn.

Ni som bor här i Skaraborg kom till vår by som har många aktiviteter på Halnadagen lördagen den 3/7 . Bl.a har vi loppis med superbilliga saker till försäljning. Kl. 10-15

Alla är välkomna!

9 kommentarer:

Ellinor sa...

Gomorgon, va sugen jag blir på Jordgubbar o Saft vore inte så dumt det heller.
Köttkvarn med Blommor i kul ide
Ha en fin dag.
Kram/Ellinors Hus

Skogslyckan sa...

Ha ha jag fotade köttkvarnar igår och visar i mitt nästa inlägg...kul med loppis, synd man bor för långt bort...ha en fin dag!
Kram Pia

STENLYCKA sa...

Ja vad härligt med jordgubbar. Såg i våran lokaltidning att nu finns det jordgubbar för självplockning. Kanske får börja min semester med att plocka lite jordgubbar. Låter jätte trevligt med loppis, tack för tipset, men tyvärr har jag och min man annat på programmet.
Ha en bra helg!
Kram Raina

Bittan sa...

Mmmmm det så smarrigt ut med jordgubbar.Bättre än lavendelsaften, kan tala om att jag har vaknat hela natten av en blomdoft i halsen sen jag provsmakade den igår :-)Inget att rekommendera, ska däremot i af testa en drink på den ikväll ,flaskan och färgen är fina så jag får väl låta den stå :-)Rabarbern däremot blev bra , det måste du absolut göra nästa år.
va synd att det var i byn på lördag , vi hade gärna tagit det som en utflykt men vi ska vara lite nostalgiska och åka på Beachboyskonsert. Hoppas ni får en bra dag.

Kram Bittan

Butik Östergården sa...

Godmorgon!
Du undrade om vi haft en trevlig midsommar, den var toppen! Vi firade uppe i stugan vi viken med alla aktiviteter som det brukas, och jätte god mat förstås.

Jag plockar jordgubbar ur egna landet varje dag nu. Mycket rabarber och jordgubbspaj blir det. Vilken kul idé med blommor i kvarnen.

Det är ju typiskt att det i Halna är i helgen, då jag jobbar både lördag och söndag.

Hoppas ni får en härlig helg!

Kram Helen

Prinsesse Elin sa...

Det høres kul ut. Vi kommer dessverre ikke til Sverige før neste lørdag. Å så herlig det skal bli å sitte på vestkysten å bare nyte sommeren. En av planene er å få besøkt Balders hage i Gøteborg. Ha en riktig fin dag.
Klem fra Elin:)

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad gott jordgubbar och rabarberkräm .Bara så somrigt och gott.Önskar dej en mysig och härlig fredag vännen.Kramar Rita ♥

Annies Blå sa...

Mmm, vad gott med jordgubbar o rabarberkräm :)! Vilken tuff idé med blommor i köttkvarnen! Här i vår trakt (finlands västkust) kan vi välja vilka svenska kanaler vi vill se via digiboxen, i vårt paket ingår svt1, svt2, barnkanalen o tv4 (alldeles lagom med tanke på hur lite vi hinner titta på tv). Ha en skön fregadskväll! Kram/Annie :)

ANETTESHUS.COM sa...

Mmmm, det så godt ut!! Så herlig og sommerlige bilder!!

Vil ønske deg en riktig fin sommer!!

Klem klem
Anette:)