fredag 9 juli 2010

Gamla saker

En sockertång och sil.
Gammal krok i luffarslöjd.
Gissa vad det här är för något?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Liknar dagens locktänger. susanne

STENLYCKA sa...

Visst är det kul med gamla saker och så får jag se lite från erat vackra kök igen som jag aldrig kan se mig mätt på. Tycker så mycket om det!!!
Tror att det är en locktång,den ser riktigt farlig ut.
När jag var barn så tog jag och min kompis mors strumpstickor och stack in i den öppna spisen och värmde, sedan rullade vi upp håret på dem. Men det osade förskräckligt och håret blev svart, som tur var kände mor lukten och räddade oss från att bränna upp allt hår. Tror att den där gamla locktången som ni har inte var så bra för håret den heller.
Nu har jag fått bort en del dammråttor men jag tror nog att många sprang och gömde sig under soffan. Ja...ja.. får kolla bättre en annan gång. Idag är det sol här igen så nu skall jag ut och i trädgården.
Ha en underbar helg!
Kram Raina

hemma hos lilla mej sa...

Ååååå vilket underbart kök ni har .Bara så fint.Härligt med underbara saker.Önskar dej en mysig dag.Kramar Rita ♥

Penseldraget sa...

Vilket underbart härligt kök =) de är så härligt med dessa gamla saker, jag får nog säga som dom andra att de är en locktång, kommer i håg mormors som hon värmde i gaslågan på spisen och sen fräste de till i håret ..hi hi
kram pia

Susanne sa...

Underbara saker och ett ljuvligt kök..Hm det första som slog mig att det är nått till håret ..kram till dagen Susanne

Skogslyckan sa...

Ljuvligt fint kök!!! Påminner faktiskt mycket om vårt. Vi har också fläktkåpa byggd av pärlspånt och spiskåpa och järnspis...Jättefina gamla saker du har. Har ingen aning om vad det är för meckapär det där, men det är kanske som Raina skriver en gammal locktång??
Kram Pia

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Roligt med gamla saker! Men jag vet inte vad det där kan vraa för något... men det kan nog vara en locktång...
kram
Marie

Helly på vift sa...

Jag gissar på att det är ett grillspett ;-)

Kram från Zanzibar

Villa Solgården sa...

Så roligt med ett inlägg om gamla saker, jag vill ha mer gamla saker, jag blir aldrig mätt på det!!! Skrev precis ett eget inlägg om mina senaste loppisfynd... saker med själ...

Ha en underbar helg! =)

Märta sa...

Underbart kök!
Härligt med gamla saker, ska göra ett loppis besök imorgon. Hoppas att hitta lite gamla saker till min stuga.
kram! Märta

Annies Blå sa...

Så fina gamla saker...Det är alltid så roligt att se bilder från ert vackra kök! Jag har aldrig sett en liknande grej förut, men det är nog säkert en locktång som de andra har skrivit... Förhoppningsvis använder du den bara till prydnad i så fall ;)...skulle inte vilja ha en sådan grej i håret! Kram/Annie

Mina dagar sa...

Kul att hitta hit! Oj vilket fint kök ni har!
Jag tror att den lilla manicken är en tång som dom krusade "spetsar/snören" till lakan med! det skulle ju alltid vara fint i skåpen om någon kikade in där?! Tuuuur att ingen kikar in i mina skåp;)
Må så bra
Kram Eva