tisdag 20 juli 2010

Från stenröse till trädgårdsland

Här ser ni vårt trädgårdsland, lite ont om morötter och salland i år men till nästa år då kommer det att ... ja nu går jag händelserna i förväg. Låt mig ta hela historian från början.
Som jag har berättat tidigare så var det helt igenvuxet på vår tomt när vi köpte huset, så vi började med att ta ned skogen.
Det fanns en stenås på tomten, mot den samlade vi övriga stenar på tomten då vi grovplanerade och fyllde ut med ny jord. Tanken var att vi skulle plantera lite växter och sedan fylla ut resten med bark.
Under 2 års tid har vi sedan arbetat med andra delar på tomten, med tiden så föddes iden om ett trädgårdsland, ja har man en stenhög på tomten så är det väl klart att man ska göra köksträdgård av den. Ja det låter tokigt men det är bra sol läge och det är väl dränerat. Nu är det dags att ta i tur med detta projekt för till våren så ska det planteras.
Vi kommer på ett område av ca 150 m2 bygga ett flertal förhöjda odlingsbäddar, målet är att bygga en lättarbetad och estetiskt tilltalande köksträdgård.
Under de senaste veckorna har jag rensat bort 100 m2 gammalt ogräs bara 50 m2 kvar! Det stora arbetet är att få alla nivåer rätt pågår, men även stensättning och gångar har börjat att ta form. Jag räknar med att hela jobbet tar några månader så fortsättning följer. //Dick

6 kommentarer:

ullis sa...

Hur spännande ska inte det projektet bli att följa? Jag hänger med direkt...älskar stora planer... kanske ska utöka min köksträdgård- kände direkt inspirationen flöda!
Haha, läste just bloggen 'Trädgårdsflow' där hon uppmanade till långsamhet och att njuta och jag tänkte då att hm, det måste jag göra...
å nu... stora planer på massor med jobb! Snacka om att vara lätt-påverkad! Tur man har fyra veckors semester framför sig, kanske hinner med både att ta det långsamt och att påbörja projekt! Lycka till med ert bygge, men glöm inte att njuta på vägen! Kram Ullis

emilias gömmor... sa...

Oj vilket slit! Ni är så duktiga!!! Det kommer att bli säkert så fint!

Kram Mimmi

Butik Östergården sa...

Oj vad kul att få följa detta bastanta projekt!
Så fint med stenen runt och olika höjder. Kommer att bli så fint tror jag. Själv ska jag ut och rensa i mitt land nu, ser inte vad som är ogräs eller grönsaker längre.

Ha en fin dag!

Kram Helen

hagagården sa...

Men oj va ni jobbar och står i,blir jätte fint.
kram
ninni

Annies Blå sa...

Vilken underbar idé :). Säkert massvis med jobb, men jag ser fram emot fler bilder av trädgårdslandet. /Annie

Lena sa...

Åh, vad spännande.
Det ska bli kul att följa och se hur det blir.
Själv har jag två fula pallkragar och ett igenväxt hallonland att ta tag i till nästa år.
Men som vanligt när man tittar in hos er blir man inspererad till att göra något mer än det vanliga.