onsdag 28 juli 2010

Förhöjd odlingsbädd

Vi forsätter projektet med att bygga trädgårdsland. Här kommer en förhandstitt på en av de förhöjda odlingsbäddarna som vi murar upp nu. Jag har tidigare kallagt stenmurar (är det samma som utan murbruk). Det är ganska svårt att kallägga, då man hela tiden får leta efter rätta stenar för att det ska ligga stabilt, så nu var det roligt att pröva på att mura då murbruket gör det stabilt så letandet efter rätt sten går fortare, en stor fördel till med murade stenmurar är att det går att bygga mycket smalare murar med murbruk.
Man blir sugen på att plantera med en gång, men det får vänta lite.

9 kommentarer:

Lena Celine sa...

Dette ble jo virkelig flott. Og så nydelig med taksteinen på toppen. Lykke til videre med detres hage!!

Klemmer fra Lena

EM sa...

Vad bekvämt med förhöjd odlingsbädd. Och så snyggt det blir!
kram elsamarianne

Helly på vift sa...

Vad fint! Ska bli kul att se när det är färdigt :)

hemma hos lilla mej sa...

Vad fint.Kommer bli kanon när det är färdigt.Hoppas att vi får se....Ha en skön dag rara du Kram Rita ♥

Butik Östergården sa...

Nu är jag så nyfiken på ert land att jag nog får komma och tjuvkika lite! Jag rensar och rensar hela dagarna känns det som. Tänk om det gick att så ogräsfritt ändå. Gör inte som jag och dra på er för mycket jobb i landet.

Hoppas ni har det skönt i värmen!

Kram Helen

Gela sa...

Men vad fint det blev. Blir sugen att göra nåt liknande. Men har stenbrist här hos mig. Ha en fin kväll/Gela

Skogslyckan sa...

Så underbart fint det blir..åh vad jag blev sugen på att mura nu, det är ju så kul!! Men jag jobbar så mycket just nu så jag hinner inte med några projekt. Och snart åker vi på en veckas härlig semester..längtar
Kram Pia

Maritha sa...

Snyggt! Vi vet ju i alla fall vem vi ska anlita när vi ska bygga stenmurar vid vårt framtida hus (var inte orolig, det dröjer nog ytterligare några år..)- stenmursmästaren!

Lars sa...

Riktigt snyggt! Vi går i planeringstankar för vår trädgård och skulle vilja ha något i den här stilen med något murat. Jag har en fråga och det är om du grävt ner de första stenarna något så de inte rör sig vid tjäle...? Eller har det räckt med stora bumlingar i botten som man murar mot och runt?