fredag 16 juli 2010

Dagens tips

Sveriges bästa kokbok framröstad av Anette :-) Här står grunden till alla maträtter, bakverk, sylta, safta m.m. En perfekt kokbok att ha som bas och ett måste till ungdomarna som flyttar hemifrån. Den hjälpte mig i min matlagning när jag var ung och fortfarande blir jag imponerad över dess bredd. Vår kokbok kommer med nya upplager hela tiden. Jag är inne på min andra Vår Kokbok och den börjar att bli lite trasig nu så det är dax att köpa en ny.

Tips från Italien.

Citron kan man ha till mycket och ibland blir det lite över.
Då kan man sätta citronklyftan eller halvan i diskamaskinen och glasen blir extra blanka. Citronen räcker till några diskar. Det här tipset fick jag av en Italiensk husmor.

6 kommentarer:

Butik Östergården sa...

Jag röstar också fram Vår kok bok, har följt även mig hela livet, använder den fortfarande mest av alla kokböcker. Min hänger snart inte ihop så det är nog dags att köpa sig en ny.

Tippset med citronen skall jag testa omgående.

Hoppas ni får en härlig helg!

Kram Helen

hemma hos lilla mej sa...

Vårkok bok är bara bäst tycker jag.1000 tack för tipset med citronen.Önskar dej en mysig och härlig dag sötis Kram Rita ♥

Lavendeldockan sa...

hej vännen.
Visst är det roligt med kokböcker,jag har nyligen köpt leilas kokbok och den kan jag verkligen rekomendera =)
Önskar dig en superskön helg
massor av kramar erica

Annies Blå sa...

Hmmm..kanske man borde beställa Vår Kokbok. Tycker det är svårt att hitta traditionella kokböcker med vanliga rätter, de flesta är så specialiserade på sushi hit och pajer dit. Tipset med citronen tackar jag för :). Kram/Annie

Marita sa...

Tack för tipset!! Det måste jag helt klart prova, att lägga en bit citron i diskmaskinen!!
Vad gäller kokboken kan jag bara hålla med! Den är helt klart bäst! När mina två äldsta barn flyttade hemifrån var de båda utrustade med var sin Vår kok bok!
kram, Marita

EM sa...

Hej! Jag är också förtjust i Vår Kokbok, och återkommer till den hela tiden, trots att hyllan är full av olika kokböcker. Trevlig blogg du har. Skriver upp mig som följare.
ha en bra helg önskar
elsamarianne