lördag 17 april 2010

"Kungligt" secondhandfynd

Det är fantastiskt med gamla skrivmaskiner de är så snyggt byggda, jag tycker att vi både estetiskt och mekaniskt har vi gått tillbaka i utvecklingen med plast och elektronik. Detta är ett fynd från kyrkornas secondhand som Anette gjorde.
The Royal 10 infördes 1914. Den hade två fasade glasrutor på båda sidor av maskinen. Denna maskin har serienummer från 1915. The Royal 10 marknadsfördes som den mest solida och starkaste skrivmaskin som fanns. För att understryka den punkt, kastade de skrivmaskiner (i lådor) från flygplan, att visa att de skulle överleva ett fall. Den här skrivmaskinen kommer ju också från himmelen eller kyrkornas secondhand :-) Att de är hållbara är det bara att instämma i maskinen fungerar efter 95 år.
Skiftnyckel? och jag som trodde att man drog åt muttrar med en skiftnyckel.
Vackra tangenter, man skulle nästan vilja gör smycken av dem.

Nu är det bara att lära sig tangentbords teknik/Dick

5 kommentarer:

Märta sa...

Verkligen ett fint fynd du har gjort. Tänk vad snygga och estetiskt vackra detaljer det finns på gamla saker.
Vår dotter är och hälsar på en kompis som går en folkhögskola i Kina så hon har det bra hos henne. Detta var den första resan på egen hand för dottern (hon är 21 år) så det är ju lite tråkigt att det här ska hända då. Vi får hoppas att det löser sig snart.
Ha en skön helg!
Märta

STENLYCKA sa...

Godmorgon i stugan!
Vilken underbar skrivmaskin och vilken intressant berättelse.Jag har också en gammal skrivmaskin men det är en typ reseskrivmaskin.
Du skriver att tangenterna är så vackra så att man skulle göra smycken av dem. Har du inte sett på bloggarna att det är just vad många gör.
Men det vore synd på en så vacker klenod.
Ha en bra helg!
Kramar Raina

hemma hos lilla mej sa...

Tycker att dessa skrivmaskiner är så himla fina.Ser ut som ett fint smycke.Läcker Önskar dej en fin lördag kramar Rita ♥

Helly på vift sa...

Vilken vacker skrivmaskin. Var ska ni ha den någonstans?

Bittan sa...

haha det där med att kasta skrivmaskiner från flygplan var nytt för mej :-) Intressant liknelse att er oxå kom från himlen dvs kyrkan :-)

Visst är det fint med gamla maskiner .

Ha en trevlig helg.

Kram Bittan