I går skördade vi våra röd och gul lökar.
Lökarna ska hänga på tork för det förlänger hållbarheten. Sedan blir det vinterförvaring i källaren.
Man ska skörda lökarna när hälften av stjälkarna ligger ner på odlingsbädden.
Lökblommor
Löken går även att äta ny upptagen och här har jag gjort en sallad som jag har skivad rödlök i.
Tips!
För att få den enklaste salladen god.
Ringla över olivolja och Zetas Crema di balsamico
och strö lite flingsalt på salladen.
Ha en skön Söndag!!
11 kommentarer:
Så vackert ni hängt upp löken, en fröjd för ögat. Jag älskar rödlök, både att äta och som dekoration. Ska testa att ringla balsamico över salladen :) Tack för tipset!
Ha en skön söndag
Kram Lily
Vilken skörd! Blev dåligt med grönsaker i år för min del. Får nöja mig med att njuta av andras trädgårdslycka. Bli peppad till nästa år :)
Oj så mycke härlig lök ni skördat och så snyggt du hängt upp dem på tork.
Tänk att du fått gåvan att förvandla det mesta till ögongodis :).
Ha en bra söndag, kram Ing-Britt
Vad fint det är med löken hängade så där! Urvackert!! Du kan verkligen konsten att få det vardagliga att bli vackert! Ha en underbar dag! Kram, Marita
Det blir till och med osedvanligt vackert när du torkar lök hos dig, vilken fantastisk lökupphängning!
Agneta kram
Åhh.. vad vacker med lökarna som hänger på tork!
Hur förvara ni dom under vintern?
Tack för tipset om salladen, ser gott ut!
Kram ha en bra kväll!
Raina
Men det ska jag prova :)
Vilka härliga skördar du får till!
Så långt har jag inte kommit än, men nästa år...:)
Maffig bild med tegelmuren som är SÅ maffig!
Må så gott!
kram Hilla
Så vackert med de skördade lökarna som hänger på tork!
Jag har skickat ett mail till Anette :)
Kramar från Maritha
Hej
Vilken underbar lökskörd!
Gud sååå gott med ett förråd som räcker under vintern.
Ha en fin dag.
Kram kram
Jessica
Oj så mycket lök! Det var ingen dålig skörd det där :)
kan känna doften ända hit...
Kram
Marie
hej,,känns som det var längesen jag kikade in,,man hinner liksom inte med..oj så vackert ...Kram
Skicka en kommentar