måndag 22 februari 2010

Platsbyggt lantkök

Så planerade vi vårt kök
I början av sekelskiftet platsbyggdes köksinredningarna av snickare med lösvirke och det kändes helt rätt att satsa på det. Vi hämtade inspiration från olika kökstillverkare och tidningar. Sedan skapade vi vårt egna kök. Jag ritade ett kök med de olika delarna som vi tyckte skulle ingå. Om du inte vill eller kan rita dit kök själv, kan du använda planeringshjälp se här.Ritningarna gjordes i skala 1:100. Sedan snickrade jag ihop köket, det tog mig ca 1år innan det blev klart då alla delar tillverkades för hand.Vi byggde hela inredningen i massiv björk. Köksluckor tillverkas med pärlspånt mönster.En känd kökstillverkare har en detalj som vi hämtade inspiration från, där har varje ände eller hörn har en blomma. Vi tyckte att vi det var en kul idé att göra lindblad, för vi heter ju Lind. Det är ju tur att man inte innan visste hur många hörn och ändar som det finns i ett kök. Det blev 118 st utskurna lindblad. Vi beställde stenskivor i bohus-granit från ett stenhuggeri. Där graverade de in ett lindblad.
/Dick

9 kommentarer:

Butik Östergården sa...

Vad roligt att ni visade detta! Men vilket jobb du har lagt ner. Alla detaljer och utskurna mönster. Det måste ha varit ett jätte jobb. Men så roligt att ni tagit er denna tid. Underbart när människor lägger ner sin själ i våra vackra gamla hus. Riktigt hantverk! Har precis lärt mig på facebook språk att man gör tummen upp, som betyder jag gillar.

Ha en underbar dag!

Kram

Helly på vift sa...

Vilket jobb, men sedan blev det ju oxå väldigt bra :-)

Har ni några bilder på hur det såg ut innan? Hade varit kul att se. Jag kommer inte alls ihåg, bara hur det var när ni höll på och byggde.

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Helly: Det kommer före bilder. Men vi har väldigt lite bilder på själva renoveringen.

Vita rosor och förgätmigej sa...

Åh, herre min! Vilket arbete du har lagt ner. Måste vara såååå kul att se resultatet varje dag. Är du finsnickare? Kan tänka mig att man måste ha tillgång till ganska mycket maskiner för att kunna tillverka ett helt kök... Sååååå vackert!

Appropå min kopp med grönt så är det krasse som växer så villigt i den. Lite leka i botten, jord och så frön.

Kram/ Anna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Wow! Vilket jobb! Men så fint det blev...
Kommer du att visa fler bilder under hela veckan, eftersom du skrivit köksvecka? Då måste jag in här lite oftare och kika hur det ser ut... Spännande
kram
Marie

Mycket annat & lite betong sa...

Oj, vilket kök och oj, vilket jobb. Vad fint det blev.

Agneta

Butik Östergården sa...

Hej igen! Jag menade verkligen det jag skrev om köket. Men du det är väl bra att din Dick är noggrann. Min han gör snabbt men är inte så noga. Så vi får ofta göra om efter några år. Så var du glad att han är noga.

Du måste ju hänga med på några av våra inspirations och modekvällar i vår. Vi brukar ha jätte trevligt. Så får du se alla kläder på både tjocka normala och smala. Magen behöver du inte hålla in. kläderna är töjbara!

Sov gott!
Kram Helen

Laila sa...

Så snyggt! ...och vilket jobb ni lagt ner.

För den som inte är lika händig kan jag tipsa om en erfaren och seriös snickare som bygger platsbyggda kök. Sven Snickares verkstad ligger i Göteborg.

Se http://www.facebook.com/pages/Sven-Snickare/186841201396783

och www.svensnickare.se

銀行汽車貸款0800772999 sa...

財神娛樂評價
體育投注
體育分析
首席娛樂城
香港六合彩
龍筋按摩
口交吞精影片
通博
一夜情聊天室