fredag 26 februari 2010

Diskbänk

Före
Under mitten av förra seklet utvecklades en standard för kök. Undersökningar hade visat att man gick över sju kilometer i köket dagligen. På ett diagram visades frekvensen av olika förflyttningar i köket, högst var det mellan vatten och spis. I standarden för kök som togs fram är det beskrivet hur långt som det max skall vara i en triangel mellan spis, diskbänk och kylskåp. Vårt kök hade mer än dubbel så långt strecka än vad som var max längd. Med detta i åtanke så försökte vi anpassa kökets ytor. Vi flyttade kyl och diskbänk närmare varandra och sedan gjorde vi en köksö i mitten av köket. Detta gjorde köket mer arbetsvänligt.
En vit porslins ho passade både i stil och i färgskalan i köket.
Kryssmönstret under fönstret döljer elementet men släpper fram värme.

8 kommentarer:

ela sa...

Underbart! Större kan skillnaden inte bli!
Tyckr väldigt mycket om er lösning fram för elementet.
Hälsningar / ela

Vita rosor och förgätmigej sa...

Jag kan bara säga åååååh... Så vackert så jag nästan storknar. Det värsta är väll att ni era lyxlirare får se det varje dag! Blir så avundsjuk... Helt fantastiskt! Vilket arbete ni har lagt ner.
Kram/ Anna

Lavendeldockan sa...

Hej tjejen.
tack för din rosensöta kommentar,kurerar mig totalt men hör på den att jag har även sträckt ryggen haha fy då =/
Men vad fint det är, där förtsår jag att ni trivs och vilket fantastiskt jobb ni har gjort =D, köksluckorna har ni gjort dom utav paneler?
Det enda vi gjorde i köket var att måla väggarna, sätta panel samt lägga nya golv,men vi ska byta kakel,bänkskivor och skåpsluckor till sommaren,men inte för att det behövs utan för att jag vela ha det gjort redan innan vi fyttade in men dom är allafall ljusa så det går att leva med ett tag till ;)
Jag har funderat lite på vart du bor,bor du intill vägen som går till töreboda?
ha en skön helg och ta hand om dig
kram erica

Johanna Siljehagen sa...

Vad underbart vackert hem ni har. Roligt att se alla dessa fòre och efter bilder. Dà fòrstàr man vilket enormt arbete ni lagt ner. Vedspisen gillar jag mycket. Vill ha en sàdan i min framtida lantlya pà Sicilien.

Lily´s nya... sa...

Åh, så vackert..
Kram Lily

Linas Vita Hem sa...

Hej hej!
Åh ett sånt helt underbart fint kök!! Det har ni verkligen lyckats med! Kommer följa den här trevliga bloggen!:) Ha en trevlig helg! kram/L

Anonym sa...

Det är så sjukt fint ni har det. Helt galet. Denna blogg ska sparas och följas noga :) Nyss hittat hit så har mycket att titta på :)

Susanne sa...

Vilket drömkök =) Så fint !