söndag 20 juni 2010

Båten i sjön

Äntligen är den i!
Vår båtspecialist Robin hjälpte mig att plasta kölen och bottenmåla. Sen lade vi i båten på grunt vatten, Robin rodde runt udden till bryggan där vi plockade på motorn.
Elvira och jag turades om att ta kort och lasta i båten medans Robin stuvade undan.Provkörde motorn en sväng men vi hade inte med flytvästar så det blev inte långt. Vi fortsätter i morgon om vädret är bra.Båten är en äldre västkust byggd stäveka, vi fick med detta reklambladet vid köpet förra året.

6 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad härligt det ser ut! Jag misstänker att det blir mer än en fisketur i sommar...

/Anna

Butik Östergården sa...

Nu blir det väl massor av fisk och härliga strandhugg! När jag var yngre fiskades det mycket i den sjön. Vi åkte oftast utefter vassen precis i böjen av sjön. Där låg storgäddor och lurade. Oftast kom vi hem med ett par tre gäddor på ca ett, två kilo. Mamma tillrädde gäddan i ugn med ströbröd och grädde citron och dill. Detta ihop med färskpotatisen, kan jag lova, smakade ljuvligt. Vilken fin båt ni har, riktigt hantverk. Kul att ni fick med det gamla reklambladet om båten.

Kram Helen

Inspiration i vitt sa...

Finns det något bättre än att åka ut på sjön en solig dag med mycket och en stooor matsäck, underbart. Kramar i massor/Ingela.

Vita små hjärtan sa...

Så vackert, riktiga sommarbilder!!!!
Ha en fin em...
Kram Agnetha

Huset vid ån sa...

Vad mysigt ni verkar ha haft det...Alltid trevligt att vara på sjön.....Sommarkramar Therese

Vit som snö sa...

Jaa då är det sommar på riktigt! En o annan båttur hör absolut till!
Ha det gott! Kram Cilla