söndag 15 januari 2012

Pysselrum del 3 Tidningstapet

Att tapetsera med tidningar är ett bra och roligt sätt att få en retro känsla i ett rum. Färgen på gamla tidningar är i varierande beige färgskala och fungerar bra med de svarta och vita detaljerna i det här rummet.
"Tapeterna" är tidningar från 20/30/40/50/60 talet. Bl.a från Allers årgång 38 och Husmodern årgång 24. Undermedel för att behålla skönhet har man gjort reklam för i alla tider!
Annons om att modet växlar färg från år till år så färga in din dräkt eller klänning.. återbruk var stort på 20talet, men det var nog av ekonomiska skäl snarare än för miljön. Humm.. det är ju en form av återbruk med att tapetsera med tidningar med, fast utan ekonomiska eller miljö skäl vi tycker bara att det ser bra ut!!
Modetips från 1924, vi har valt ut delar av tidningarna som har inlägg eller annonser som är åt mode, sy eller heminredningstips.
Vi avslutar med något för slutdelen av kroppen. De här annonserna är inte vanliga idag:-)
//Dick

5 kommentarer:

Hem & Drömmar sa...

Godmorgon!
Häftigt och riktigt kul att studera tidningarna på väggen. Kan tänka mig att ett besök i det rummet skulle ta sin lilla tid för mig ;).
Ser fram mot att få se en helhetsbild på rummet med det kommer väl i sista delen kan jag tro.
Ha en skön söndag, kram Ing-Britt

Anonym sa...

Ha ha vad roligt.
Vi har precis renoverat ett rum som hade tidningar på väggarna och dom rev vi ner och nu sitter det råspont där istället.
Fast det var väldigt roligt att läsa och jag sparat några tidningar och ramat in.
Ha en bra dag.
AC

Efter behag sa...

Hejsan
Härliga ni...vad ni pysslar. Jättefint.

Kram Ann-Louise

elsamarianne sa...

Jätteläckert.
Har ni lackat över? Vi använde vattenbaserad matt lack, och det blev väldans bra. Halva i alla fall. Vi använde två sorter, burken tog slut.,, och det rekommenderas inte, det blev tydlig gräns och den andra sorten gjorde så att det gulnade. Men det är ju "bara" i uterummet, så det gör inte så mycket. Typiskt fall där snålheten bedrar visheten ;-)
kram på er
elsamarianne

Therese sa...

Gud så läckert det blir! Jag bara älskar lampan i förra inlägget och bad min sambo eftersom han säljer bildelar... dessvärre inte så gamla :) Kanske blir någon annan variant.
Detta är verkligen ett rum för inspiration!
Kram Therese