måndag 7 mars 2011

Flygel i shabby chicJag tror det blir många frågor om det här inlägget, så jag försöker svara i förebyggande syfte.

1. Först måste jag nog ta historian om varför vi har en flygel. Det är enkelt, den var i vardagsrummet när vi flyttade in.

2. Varför vit? Vi har en gemensamt en ganska klar syn på hur det ska se ut hos oss, passar inte en möbel in i helheten, varför ska man då behålla den? Går det därimot att ändra på så den passar in, ja då är det bara att ändra på den, så enkelt är det.

3. Varför Shabby chic? Vi har inte sett någon annan som har gjort det på en flygel, det är tydligen lite tabu att göra så, men som de "små franska rebellerna"vi är, så gick vi gick upp på barrikaderna med målarfärg och sandpapper och skrek viva la liberté, VIVE LA SHABBY CHIC!Franska rebeller! Hum...måste nog skaffa noter till marsiliesen.
Tillverkad ca 1925 av J. G. Malmsjös Pianofabrik i Göteborg .
Före: En flygel som fått fuktskador på locket och hade repor och märken på sidorna. Vi började med att plocka isär alla löstag bara delar, sedan slipades allt ned och skadorna lagades.
Jag sprut lackerade alla delar i 3 lager med en halvmatt vit färg, sedan nöttes alla hörn och kanter ned med fint sandpapper. Detaljer på flygeln som inte syntes innan träder fram när den är shabbad.
Nu är ljusen är tända, så då är bara frågan... var är Robert Wells när man behöver honom?

//Dick

11 kommentarer:

Unknown sa...

Hejsan!

Med tanke på at flygeln inte var i perfekt skick så tycker jag det är helt okej att måla det. Så tycker jag nog med alla gamla saker.

Tycker även att resultatet blev väldigt bra, snyggare en orginal och visst kommer detaljerna fram på ett fint sätt.

Ha en bra start på veckan, kram Ing-Britt

hemma hos lilla mej sa...

Vilket jobb ni har gjort.Flygeln blev ju bara så himla snygg.Kanonfin.Önskar dej en fin måndag.Varm kram Rita ♥

Vit som snö sa...

Supersnyggt!!! Jag tycker den blev flerdubbelt så vacker! Om Robert Wells kikar in på er blogg blir han nog sugen att svänga förbi;)
Jag gick ju loss på mitt gamla piano, ett snirkligt vackert sådant förra våren och jag trodde nog att jag skulle tokigförklaras men det verkar falla de flesta i smaken;) Men det var en del jobb;)
Ha en fin dag! Kram Cilla

Mot nya äventyr ! sa...

Sååå snyggt !! Ni gjorde helt rätt !!
Ha en fin dag ! Kram , Helen :0)

Butik Östergården sa...

Ni är härliga ni två! Tycker ni gör allt rätt, flygeln blev underbar i shabby chick stil. Var det du som köpte gardinerna! Det kommer hem i helt vita i 120 140 160 bredd i hissgardin och även som kappa i den samma modellen som du köpte långgardin i. Det är beställt och jag tror de skall komma i den här månaden mars.

Nu tycker jag ni borde komma med i en inredningstidning hemma hos repotage. Skall tippsa de jag har kontakt med. Ni gör er perfekt i en sådan tycker jag.

Förkylningen är hopplös, jag håller på att hosta ihjäl mig snart. Men det skall väl vända snart!

Kram / Helen

STENLYCKA sa...

Ni är makalösa. Så underbart vacker!
Vilket arbete ni lagt ned och så bra det blev, bara att gratulera till!
Kram Raina

Uttan sa...

Helt fantastiskt blev flygeln. Vacker och romantisk.
Mycket jobb kan Jag tro men det var det värt.

Kram!

EM sa...

Superläckert. Mycket bättre som vit. En mörk flygel blir så pretantiöst (hur det nu stavas, ni vet vad jag menar)och vilka detaljer som kommer fram av det vita. Riktigt häftigt.
kram elsamarianne

Ansibecki sa...

Åh en Malmsjöflygel! Jag lärde mig spela piano på ett gammalt ommålat Malmsjöpiano :)

Vad fin den blev förresten! Kul att ni sparade texten så man ser vilket märke det är. Eller slipade ni fram den? (Min pappa fick skrapa bort färgen över texten som min gammelmormor hänsynslöst målat över på vårt piano...)

Viola sa...

Måste bara säga att den blev helt underbar, hälsning från Viola som är ägare till 2 pianon men icke en vacker flygel, kram

Annies Blå sa...

WOW!!! En flygel, så där bara, som någon lämnat kvar (jag vill också ha!)?! Vad underbart fin den blev efter er restaurering. Självklart gjorde ni det rätta som målade den vit. Kan bara tänka mig vilket jätteprojekt det måste vara att måla och schabba något så stort. Det är bara en fråga som jag inte fick svar på, spelar någon av er på den? (annars så ska ni nog absolut bjuda in Wells ;)).
Kram/Annie