måndag 31 maj 2010

Blommor i kruka

Zink krukor framför trappan och katten Elsa kollar över sina domäner
Pelargonier i urnor på framsidan av huset.Ett litet ljushus köpt på Rusta.

söndag 30 maj 2010

Morsdag

Dessa liljekonvaljer vill jag tillägna alla mödrar vars barn ej kan komma och hälsa på sina mammor idag på mors dag. Som min egen mamma Ingrid i Piteå. Ha en bra Morsdag mamma!En Mårbacka pelargon, se hur kraftig stammen är. När jag köpte den här pelargonen från handelsträdgården så visade hon en flerårig mårbacka pelargon som har fått övervintrat i deras växthus, den såg ut som en buske och den var inte till salu. Hon berättade även att man inte ska beskära dem lika hårt som övriga pelargonier. De ska beskäras februari ,mars.
Mitt pelargon fönster.
Nysatta gula roser i urna.

lördag 29 maj 2010

Turkost

Jag har målat en del av mina bruna krukor i turkost som färgklickar i trädgården.
Jag använde samma färg som köksapparaterna Beckers Metallackfärg högblank 90 bas B
Färgen heter Stig. Jag gjorde lite patina på krukorna med en torr trasa när det var ny målat.
Ljuslykta från Indiska.

fredag 28 maj 2010

Mera pastell i köket

Gjorde en tur till second hand affärerna i närområdet. Var på jakt efter lite ljusgula saker till köket. Normalt sett så hittar man sällan vad man söker, utan en massa annat ointressant som man letade efter för 2 år sen det hittar man nu.
Men plötsligt så händer det!
7 rätt på lotto-känslan kommer över mig.
Jag hittar kaffekvarn och våg.
En fin burk som passade bra ihop med den gröna burken som vi visade häromdagen.
En mandelkvarn.
Kockums kaffekanna.I kaffekvarnen i plåt "gifter sig" det gula och det gröna bra.
Kan det vara en riktig kaffeburk?
Ja det var det ingen tvekan om när man vände på burken.
Jag har sagt det förut, man blir lycklig av shopping på second hand :-)

torsdag 27 maj 2010

Rostiga saker

Gammal säckakärra och ett rostigt vagnshjul som vi har vid husgaveln. En del av mina rostiga saker som jag har tagit ut och som jag snart ska placera ut i trädgården.Tack alla som kom med förslag. Nu har jag fått veta vad det är för blomma som jag har i ampeln. Det är en 'Million Bells' det som skiljer sig från "vanliga" Hängpetunior/Surfinior är att både blommor och blad är mycket mindre.

onsdag 26 maj 2010

Hur vi målade köksapparaterna

Vi fick förfrågan hur vi gjorde när vi målade köksapparaterna och i vilken färg.Vi målade även om barstols sitsen med samma färg.
Så här gjorde vi:
*Jag tvättade rent med målartvätt.
*Tejpade runt beslag och knappar.
*Målade sen 2 gånger med en skumgummi roller.
*Färgen är Beckers kulör Mikael 1422 metallack färg högblank(90) Krukan är även målad med Beckers kulör Mikael 1422 Elegent Aqua matt (10)
Ränderna är målad i färgen Stig 1819.
Ljushållaren lika så.
Ljusstakarna är målade i Mikael matt (10)

tisdag 25 maj 2010

Amplar

Våra rara sommargrannar undrade om vi kunde vara blomvakt i 14 dagar, de kom med blommor och 2 st. fina amplar från 50-60-talet och de passade perfekt hos oss.
Javisst de är bara till låns, men visst är de fina. Vi får njuta av dem nu.
Är det någon som vet vad blomman heter?

måndag 24 maj 2010

Ommålat

Den nyligen inköpta gamla burken i mitten på bilden, hade en härlig ljusgrön nyans som inspirerade oss att måla om delar av köksapparaterna.Köksutrustningen gick tidigare i rött. Men vi kände att det var rätt tid att få in lite pastell i köket. Pelargonier på rad gör var man glad.

söndag 23 maj 2010

Liljekonvaljer och vita tulpaner

I går var vi ute i trädgården i det varma soliga vädret och pysslade hela dagen.Vid gången mot stenmuren har vi tidigare gjort en förhöjd odlingsbädd. Vi har försökt att sprida ut med olika växter så det är lite blomning för varje månad. Just nu blommar de vita långa tulpanerna vars lökar jag grävde ner var för sig.

Liljekonvaljerna börjar att komma ute nu. Jag tog in en liten bukett, det doftar ljuvligt. Äntligen kan man säga

Sköna Maj välkommen.

lördag 22 maj 2010

Fågelbur

Jag har länge velat ha en fågelbur, nu har jag äntligen inhandlat en. Jag har köpt den på Butik Östergården. Den fick sin plats på ett cafébord på framsidan av huset.
Jag har en murgröna i fågelhuset, men de 2 prydnadsfåglar som jag har, hittade jag inte i min renoveringsröra. Suck jag får leta vidare i morgon.

Vi önskar er alla en bra och skön Pingstafton!

fredag 21 maj 2010

Kockums. Emaljkärl från Ronneby

Rariteter på loppmarknad! Emaljerat från Kockums i Ronneby. Men man kan än i dag, trots att emaljtillverkningen gick i graven för drygt tre decennier sedan, bli ägare till emaljerade hushållskärl från Ronneby.

Annons om emaljerade hushållskärl från Kockums i Ronneby.Om du är osäker på om du har en kockums så ser stämpeln ut så här.K.E.R Kockums Emaljerverk RonnebyMåttkärl med Oz, PTS. och Gr. Det gäller att vara internationell. Den klassiska färgen är beige och grön dekor, men det tillverkades även i vitt med blå dekor som på vattenhinken här. De finns säkert i andra färger också.

Ny produktion vet jag inte om det finns, men ett finländskt företag OY Wärtsilä köpte upp kockums verktyg. Vattenkannan är en nostalgisk specialutgåva av Weibulls. Annars så finns det fortfarande en hel del på loppis, skynda att fynda!

torsdag 20 maj 2010

Second hand fynd

I går var jag på 3 second hand butiker.
Det kändes som jag fick mycket som jag ville ha till ett bra pris.
En stor glas skål alltid bra att ha, en vinda, en tunna, fotogen lampa, blomkruka, vas och en spets gardin.Unicaboxen kommer från min mans hemstad Mariestad. Den användes bl a till att ha sin jobbarlunch i och är gjord att ha på cykelns pakethållare. En gammal plåtask i en härlig grön färg och en fin gammal ram.Kockums tillbringare och tratt. En låda med små fack.
Ljusstakarna ska jag måla ni ska få se senare vilken färg.