tisdag 18 maj 2010

Sagan om den svängda trappan

Det var en gång en trappa som var så ful och sliten att man till och med hade satt dörrar framför. Trappan led och han sa: Jag kommer ihåg när jag var ung, mina väggar var vackert ljusgröna och mina steg var raka och starka. Trappan klagade med högljudda knakande men ingen verkade bry sig. Hans grannar hallarna hade för länge sedan tröttnat på trappans klagande och dragit en matta över öronen för att slippa höra.
En dag började det hända saker i huset. En ny familj hade flyttat in, hoppas dom gör i ordning mig tänkte trappan hoppfullt. Dagarna gick det hördes spikande och sågande från kök, toalett och matsalen, men inget hände med trappan. Suck dom har glömt mig, sa trappan, Sluta gnäll, skrek hallarna i kör. När sedan nedre hallen gjordes i ordning höll trappan på att dö av avundsjuka. Men en dag när trappan tog en middagslur så blev det plötsligt ljust någon hade plockat bort dörrarna. Sedan gick det undan. Väggen fick samma fina färg som i ungdomen. Men framför allt så byttes alla gamla steg ut mot nya hela brädor i ask. Asken som växt utanför huset var tvungen att torka ordentligt, det var därför det tog tid innan de började med mig, sa trappan stolt till hallen. Hallen lyssnade inte han hade fullt upp med att leka med sin nya golvvärme.
När det var klart så var det som om trappan växte av stolthet. Har du hört om den fula ankungen som blev en vacker vit svan sa trappan. Hallen suckade och mumlade för sig själv, jag tror det var bättre förr då kunde åtminstone jag stänga dörrarna.
Om trappan lever lycklig i alla sina dagar får vi se, men den är nöjd nu.

15 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Vilken fin berättelse och väldigt fint resultat!
Förstår att både ni och trappan är nöjda... :)

Ha det gott, kram Marie

Gela sa...

Hej hittade in hit nyss. Kommer gärna igen. Hoppas att det är ok att jag lägger till dig bland mina bygg bloggar. Ha en fin dag/Gela

Butik Östergården sa...

Så stolt och lycklig trappan blev till slut!
Älskar lyckliga slut!

Kram Helen

Hanna sa...

Så fint det blev.
Ha en fortsatt bra vecka!
kram
Hanna

Skogslyckan sa...

Vilken underbar saga om en alldeles fantastiskt fin trappa. Vi har en öppen svängd trappa i Skogslyckan, den är fin men ny..och jag älskar gamla trappor passionerat, men i brist på gammalt duger det bra med nytt i gammal stil...
Så fint det blev..nej nu duger det inte att sitta här..jag måste trappa upp!!..ler..
Kram till en nyfunnen bloggvän Pia

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilken härlig saga! Och med ett lyckligt slut... sånt gillar jag :))
Den blev verkligen fin, er trappa!
Kram
Marie

Lena Celine sa...

Fin historie!!! Nydelig trapp.

Klemmer fra Lena

Cilla - Vit som snö sa...

Det var en riktigt lycklig saga, jag tror slutet är lyckligt för alltid:) Den är såå vacker!!!
Kram Cilla

Helly på Sicilien sa...

Vilken saga! Och sann dessutom. Ni ä la för fyndiga ;-)

Lily´s nya... sa...

Den sagan gillar jag! Mycket vackert slut!!
Kram Lily

Vita ljuva tankar sa...

Vilken söt saga...med ett lyckligt slut!:) Så vacker trappen blev och så vackert räcke den har!


Kram Linda

Huset vid ån sa...

Den sagan var bra! Såå fint o charmigt!.....Kram,Kram Therese

Marita sa...

Vilken underbar saga! Himmel vilken vacker trappa!! Ni har gjort ett fantastiskt arbete!! Nu ska jag titta på alla andra bilder från ert vackra hem!!
kram, Marita

Marita sa...

Nu har jag tittat på alla rum du har lagt upp på bloggen...herregud vad ni är duktiga!!!!! Vilket jobb ni har lagt ner på ert vackra hus!!! Allt hänger samman, smakfullt, vackert, genomtänkt, underbara materialval, vackra kulörer och detaljer....jag kan hålla på i en evighet!!!! Så otroligt fint!!!! Ni borde definitivt vara med i ett hemma-hos reportage i någon eller fler av alla härliga inredningstidningar som finns. Å vad det skulle vara roligt att få gå runt i ert vackra hem och bara njuuuuuta!!!!!
kram, Marita

Anonym sa...

Så himla fin trappa och räcke. Precis vad jag är ute efter, var har ni fått tag i detta räcke?

Mvh Jonna