tisdag 2 november 2010

Renoveringsdags i vardagsrummet

Det första vi gjorde var att renovera kakelugnen. Under lager av tapet tog vi fram det murade vid sidorna av kakelungnen. Vi knackade ner putsen så tegelstenar kommer fram på en liten del av väggen.Innerväggen som går emot murstenen är timrade det har vi tagit fram det med. På insidan av ytterväggarna har vi byggt på 50mm isolering inåt, sedan är nya väggar uppsatta med ny el-dragning.Taket har fått ny pärlspånt och en grov takbjälke. Nu ska det spacklas och målas några veckor sedan är det tapetdags.
//Dick

10 kommentarer:

Huset vid ån sa...

Åhh, Vad fint det kommer att bli....
Men mycket jobb är det i gamla hus! Fniss....

Lycka till!
Kram Therese

Med en doft av lavendel sa...

Det ser ut att bli mycket jobb med vardagsrummet, men jag tror att det kommer att bli fint när det är klart.
kram annika

Hem & Drömmar sa...

Oj vilket jobb, men blir säkert fint i slutändan. Ni verkar så duktiga och ert övriga hus är ju helt makalöst.
Ha en bra dag, kram Ing-Britt

elsamarianne sa...

Uj vilket arbete. Vi har tagit ner en rörspis och det var ett väldans jobb. Det såg inget vidare ut bakom, så vi satte upp värmebeständig gips och målade med vit färg. Klinker på golvet under braskaminen. Vi resonerar så, att ev nya ägare framöver vill sätta upp en kakelugn. Vi har fortfarande två kakelugnar och en vedspis kvar, så det känns ok att offra en halvraserad rörspis med eldningsförbud. När vi såg hur den var uppbyggd så insåg vi att det inte blir nån renovering...en beg. braskamin står för värmen nu. Däremot är vår rörspis förevigad då den har återuppbyggts av en byggnadsvårdskonservator, efter mått och många gjutformar, på en annan plats.
kram elsamarianne

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad fint det kommer att bli .Men vilket jobb.Önskar dej en fin dag rara du Kram Rita ♥

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det kommer säkert att bli jättefint! Mycket jobb förstår jag, men det är det värt...
Kram
Marie

Annies Blå sa...

Det blir säkert jättefint! Ska bli roligt att se foton sedan när ni har arbetat klart med projektet!
Kram/Annie

The Secret Garden sa...

Vilket jobb, men fint blir det!
Det är härligt med kakelugnar. De är både vackra och fungerar utmärkt. Här i huset finns sju stycken och två vedspisar. Nu eldar vi ju inte i alla (men de är fixade). Huset hade stått tomt länge under perioder så det var antagligen räddningen till att alla kakelugnarna fått stå kvar.

Ha det gott!

Viola sa...

Läste din kommentar hos en blogvän...där stod det att det varit kämpigt att renovera..och då blev jag ju nyfiken så klart...har gjort samma resa, har rustat en stor 1700-talsgård, tittar gärna in igen, kramen VIOLA

Gela sa...

ÅÅÅÅ önskar att vi snart kommer till vardagsrummet också. Underbart med kakelugn. Lyckans er. Skall surfa runt lite mer bland renoveringsbloggarna så kanske jag får ändan ur vagnen att göra lite mer. Just nu hos oss tätar vi fönster med remsor av papper med tejp på. Har för tillfället glämt vad de heter på riktigt. Lite vitmossa hamnar mellan de gamla fönstren ser såå fint ut så. Ha en fin fin dag/Gela