fredag 12 november 2010

Kavalerist javist!

Till höger på det här gamla fotot är min morfar med. Han tog som yngling värvning i kavalleriet. Detta var vid tiden för 1:a Världskriget. Tidigare ägare till vårt hus var också inom kavalleriet, han var ryttmästare så de kallade huset för Ryttartorp. Så nu tycker vi det är lite trevligt att vi hittade en gemensam nämnare för huset och vår familj. Huset utannonserades lite felaktigt som en ryttmästar bostad. Detta är ett litet reklamtrick av mäklaren för att ge det lite status. Jag ska tillägga att det gjorde varken från eller till i vårt beslut att köpa huset. Men för skoj skull kollade vi upp det och så var inte fallet.
Ett litet tips: Om det är ett äkta soldat hem är lätt att kolla i armens dokument om soldat och officers bostäder. En rolig detalj med gamla officers bostäder är att de byggdes ofta ut varefter som man steg i ranking, så de är ofta tillbyggda i etapper.
//Dick

5 kommentarer:

EM sa...

Ja det där med husens tidigare ägare... jag har fått lånat och scannat in ett foto med alla som bodde på vår gård vid nybygget 1916. De stoltserar utanför det omålade huset. Det gamla huset fick rivas för att en ny väg skulle byggas. Spännande med husets historia och att din morfar var inom kavalleriet.
kram elsamarianne

Vita små hjärtan sa...

Spännande att veta så mycket!!!!
Kram Agnetha

Skogslyckan sa...

Spännande att gräva i historien, men tydligen skall man inte tro på allt man hör. Tack för gullig kommentar, här är länken till inlägget om takmålningen i vardagsrummet.

http://ateljeskogslyckan.blogspot.com/search/label/M%C3%A5leriet

Kram Pia

Annies Blå sa...

Det var ett intressant inlägg. Roligt att ni har något gemensamt med tidigare husägare :).
Ha en bra helg!
Kram/Annie

Mycket annat & lite betong sa...

Det är kul med gamla foton när man vet vilka det föreställer. Vi har börjat skriva på baksidan medan det finns någon som kan berätta.

Trevlig kväll!
Agneta