torsdag 9 september 2010

Inlagd gurka

Jag har fått ett jättegott recept på ättiksgurka.Recept:
Tvätta och skiva 2 kg Västeråsgurka.
Varva den skivade gurkan med 1 påse gula senapsfrön och 8-10 dillkronor i glasburkar.
Lag:
8 dl vatten
75 gram grovt salt
1 kg socker
2,8 dl ättika 24%
Värm upp!
Slå den heta lagen över gurkorna och på med lock.
Lycka till!

Nu är det bara på med locken och låta det svalna och sen in i kylskåpet.

10 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Ååå vad gott med inlagd gurka.Bara så gott till mat och på smöörgås.Ha en fin dag vännen Kram ♥

Hem & Drömmar sa...

Ser riktigt gott ut, kanske man skulle våga sig på att prova. Ha de gott kramizar I-B

STENLYCKA sa...

Vilka ljuvligt bilder!Vad det ser gott ut. Skulle också vilja göra en inläggning....får se till söndag.
Egentligen har jag inte tid med detta att blogga för här hos mig är det full rulle ifrån det jag vaknar tills jag går i säng, men jag var ändå tvungen att ta en sväng in på er blogg mellan kaffekoppen och duschen. Gillar att besöka er och idag gav era bilder mig lite ro inför ännu en stressig dag på jobbet.
Kram och ha en skön förmiddag och dag!

Creative Momone sa...

Ser så gott ut, länge sen jag testade senast. Blir nog att låna ditt recept nu och göra en sats. Ha en skön dag
Marianne

Strandkullen sa...

mmmmmmmmmmmmmm vad gott...kramis semlan

Huset vid ån sa...

Åh, Vad gott det ser ut....
Man känner sig rik när man har sånt i skafferiet!

Må så gott! Kram T

elsamarianne sa...

Vad fint det blir med de härliga, gammaldags glasburkarna. Jag gillar inte sån gurka, men det är jag ensam om här i huset, så jag kanske ska vara snäll mot "resten" och prova ditt recept. Och det ser faktiskt gott ut... man kanske ska provsmaka sen....
kram elsamarianne

Skogslyckan sa...

Det ser så vackert ut på bilderna, men jag är nog konstig jag. För jag gillar inte ättiksgurka. Äter hellre gurkan som den är.
Snart helg...härligt!
Kram Pia

Annies Blå sa...

Vad duktigt att göra egen inlagd gurka! Det ser jättegott ut :). Kram/Annie

Ewa`s Galleri sa...

gurkorna ser verkligen goda ut,det ska jag pröva
Har du odlat gurkorna själv??
ha en riktigt bra helg