tisdag 17 augusti 2010

Murad trappa och odlingsbädd

Här är underarbetet klart och första steget lagt på stentrappan. Det är en höjdskillnad på 54cm så vi valde att göra 3 steg, 18 cm blir ganska höga steg men med 4 steg hade trappan blivit lite lång. Första odlingsbädden färdigställs med det nyinköpta enkupiga vittinge teglet. I mitten på bilden står en vilobänk i tillverkad av grova ekplank, även i trädgårdslandet behöver man vila ibland.
Trappan och första odlingsbädden klar, ivriga som man är så planterade vi i odlingsbädden direkt. I sådana här stora projekt kan det vara bra att gör delmål och få en glimt av slutresultatet, för då får man ny energi att slutföra jobbet. Kryddväxter i krukor på den ena delen och lavendel i den halvmåneformen som omgärdar vilobänken.
//Dick

9 kommentarer:

Siw sa...

Så jättefint det blir! Vi har planerat odlingsbäddar i 10 år (vanlig mursten) men det har inte blivit av. Eftersom jag inte klarar att ligga på knä och rensa så hade det varit det ultimata. Men, men! Mycket lycka till nu för er och roligt för oss andra att få se bilder. Kram

Skogslyckan sa...

Oj vad jag har längtat efter att se resultatet på era odlingsbäddar. Det blir helt fantastiskt fint. Ni inspirerar verkligen en stenälskare som jag. Vi har börjat med vår här också, men skall ha cementrör i olika storlekar som en grund, som det sen skall muras runt. Men de är inte så lätta att få tag på... Tack för att ni delar med er!
Kram Pia

Butik Östergården sa...

Vilket jobb ni har lagt ner!
Fantastiskt fint blev det. Jag som älskar allt av sten, kan inte titta mig mätt på detta. Passar perfekt med lavendel. Tänk vad fint allt kommer att bli till nästa vår.

Jag är just hemkommen från mässa i Stockholm och Göteborg. Så skönt att få vara hemma igen. Det är ganska tufft att vara fyra dagar på olika mässor. Jag undrar hur många mil man går om dagen. Får nog sätta på mig stegräknare nästa gång.

Synd att vädret är så tråkigt nu, tänkte ta en tur upp till sjön viken idag med yngsta dottern.

Kram/Helen

Helly på vift sa...

Wow! Vilket jobb och vad fint det blev :)

Soliga hälsningar från Sicilien!

Ewa`s Galleri sa...

Kanon fint
Vilket jobb ni har lagt ned,men ni måste verkligen känna er nöjda

Änglarnas hus sa...

Men vad läckert! Jag har aldrig sett en liknande odlingsbädd..snyggt med stenar i mombo med teglet!!

Ha det gott! Kramis Sanne

Änglarnas hus sa...

hihi..Kombo förstås ;)

Märta sa...

Oj vad ni jobbar! Hur hinner ni allt, här flyttar sig saker och ting inte alls samma hastighet!
Ha det gott!
Märta

Butik Östergården sa...

Go kväll i stugan!
Du undrade om mässresan. Mässan är en inköpsresa man beställer nya saker inför hösten och julen. Man försöker hitta nya leverantörer,som har nya spännande saker. Det är svårt efter som många är väldigt lika varandra. Då det gäller modemässan så beställer man kollektioner ett halvår fram i tiden och även där försöker man hitta nya leverantörer. Fast när man väl har en leverantör brukar man åka till deras showroom och beställ istället.
Kram Helen