onsdag 15 december 2010

Vår första Jul i huset

Det var total renoveringasyra och vi var så lycklig för vårt nyinköpta hus för 3 år sedan. Man kunde likna det med en byggarbetsplats. Men Julen måste självklart firas även i hus man håller på att renovera, så på det papptäckta golvet med tapetfria väggar runt står granen.
Mitt i renoverings röran så passade vi på att bygga ett pepparkakshus i avbild av vårt hus, ja varför inte när man ändå håller på att bygga hus.
Nu finns det säkert någon som undrar om det är en skalenlig avbild. Nej tyvärr det är inte skalenligt, tomtarna är inte rätt storlek :-)
//Dick

6 kommentarer:

EM sa...

Visst är det nåt alldeles speciellt med den första julen i nytt/gammalt hus. Minns vår också. Speciellt alla barr som ramlade ner i sprickorna mellan golvplankorna och som doftade gott i ett halvår...Nu har vi lagt klickgolv ovanpå. Insåg att det golvet egentligen var gjort som undergolv till det då nya korkmattorna.
Vårt hus är mix av gamla byggsätt och nymodigheter 1916...
Fantastiskt pepparkakshus!
kram elsamarianne

Skogslyckan sa...

Här bjuds man på både kransar, lucior och pepparkakshus! Har ju missat lite under min lilla bloggpaus. Känner igen vår första jul i Skogslyckan, kaos, men en underbar känsla som man alltid kommer att minnas!
Kram Pia

Viola sa...

Det alltid något speciellt med den första julen..jag vet, nu ska jag fira min andra med familjen, ha en fin dag, kram

Gela sa...

Känner så väl igen det där. I år blir det första julen med gran i verandan. Ha en fin kväll/Gela

Nette Cecilia sa...

Trevligt att få dig som följare ,att vi har likadana namn var ju värt ett gott skratt ,kaosjulgranen var ju vacker,kram Annette

lisa sa...

Fina bevis på att ni har kläm på vad som är viktigt i livet...att mysa....och äta gott !
Ha en fin kväll
Lisa/Lisas trädgård