Det här är förra årets kantareller efter en regnig sommar. Vi har fortfarande lite kantareller kvar i frysen. Förväller man kantarellerna utan fett så håller de gott och väl 1 år i frysen. Men det är dax att göra slut på dem nu.
Kantarellsmör till det grillade köttet är gott.
Stek kantarellerna gyllenbruna och krydda med salt, vitpeppar och ev. vitlökspulver.
Smält ner margarin.
Smaka av och mixa. (jag tar en handmixer)
Sätt smöret i kylen eller i frysen så kantarellsmöret får en bra konsistens.
Jag såg även att Ernst hade en variant av detta i torsdags på tv.
Gott till det grillade köttet är ett Australiskt vin som heter Cawarra.
söndag 18 juli 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Kantarellsmör låter jättegott. Jag såg även Ernst version. Tack för tipset av vin! Alltid kul med något nytt.
Ha en skön söndag
Kram Lily
Hejsan på er på söndagsmorgonen!
Tänk när jag såg första bilden så tänkte jag....hjälp så mycket svamp ni har plockat denna torra sommar....men sedan när jag läste så förstod jag.
Ser så gott ut med kantarellsmör, jag har också lite kantareller kvar så detta måste jag pröva.
Tyvärr kan jag inte pröva vinet eftersom jag får migrän av rött, får hålla mig till vitt.
Ni får ha en bra söndag och nästa vecka. Har ni också semester?
Idag skall jag göra en tur till Engbergs antiklada,brukar vara jättekul att gå runt i alla rum. Har ni inte varit där och är intresserad av antika saker så rekommenderar jag ett besök där.
Kram Raina
Åh vad mumsigt det lät. Hoppas det blir bra kantarellår i år med :-)
Vad gott det lät, kantareller är helt klart en favorit, tänk va gott det är med smörstekta kantareller på en smörgås =)
kram på dig
Mmm, det där såg gott ut. Måste inventera i frysen o kolla om vi har några kantareller från i fjol, annars kommer det ju snart nya :)! Vintipset tas också tacksamt emot :). Kram!
Ja det mesta med kantareller blir gott! Kantarellsmör har jag inte provat, det måste jag testa...
Kram Pia
Så gott.
Kram
Hanna
Och vi åt oxå kantareller igår, söndag. Mats hade lagat till laxfilé med vitlökssmörstekta kantareller. MUMS!
Skicka en kommentar