Svarta Örnens fläskfilé
(Receptet är till för 50 personer kan minskas efter eget hus)
7 kg fläskfilé klappas in med följande kryddblandning:
1/2 dl salt
2 tsk svartpeppar
3 tsk mexkrydda
2 tsk finstött rosé peppar
2 tsk salvia och dragon.
Kryddblandningen kan utökas något om man gör ett stort recept. Prova er fram!
Marinad
2 msk salt
1,5 tsk svartpeppar
4 dl vinäger
1 liter olja
2-4 pressade vitlöksklyftor
1 dl finhackad rödlök
2 dl finhackad persilja
1 dl kapris
( 3 dl köttsky efter stekningen)
Obs!
*Gör marinaden några dagar i förväg köttskyn lägger man i efteråt.
*Stek filén och gör den sedan färdig i långpannan i 225 graders ugnsvärme i 15-20 minuter.
*Låt svalna, men ej kallna.
*Lägg i hela filébitar i marinaden i några timmar eller 1 dygn före serveringen.
*Skär upp och häll marinaden över de tunna uppskurna fläskfleérna.
Bon appétit!
Den är perfekt till många personer och så himla god och lite arbete på festdagen.
7 kommentarer:
Vad gott det låter mums.Vad smidigt att inte ha så mycket att göra på festdagen.1000 tack för receptet alltid.skoj att testa nya .Önskar dej en underbar dag .Kramar Rita ♥
hej
vilket perfekt recept till sommarens alla bjudningar =) de ska jag garanterat prova låter så gott...
kram pia
Hej! Mmm, vad det låter gott. Sällan jag gör mat åt så många, men man kanske borde ordna storbjudning nu när man fick ett sådant bra recept! /Annie
Det receptet skall jag spara, låter väldigt gott, och inte heller allt för mycket arbete. Det är en bra kombination det...
Kram pia
Hej Anette!
Det låter gott! Bra att det inte krävs så mycket arbete heller:)
kraam Jenny
Suveränt med rätter som kan fixas i förväg! Ska skriva upp det här. Det lät gott!
Kram Cilla
Tack snälla för dina rara o omtänksamma ord inne hos mig...Kram Therese
Skicka en kommentar