söndag 14 april 2013

Lite funderingar om inredning.

 Jag blir aldrig riktigt nöjd alltid är det något som jag vill förändra i hemmet och inspiration får jag ifrån inredningsbloggar, tidningar och inredningsbutiker + en konstnärlig man med alla härligt galna idéer. Sen får man göra något eget av hela kompotten av inspiration.
 Jag har alltid tyckt om att pynta i hemmet, det känns lite som att leka fast det är på riktigt. Den lantliga stilen började jag med när vi köpte huset 2007, som var ett gammalt sekelskifteshus. Jag har haft det  ganska minimalistiskt tidigare med rätt sak på rätt plats. Nu kör jag "all in" på allt,  i ett försök att få ett  lantligt hem.
Det första hemmet som jag besökte med  lantlig inredning var hos Helen som har butik Östergården. När jag kom hem därifrån började jag ta fram massa saker så det inte såg så sterilt ut, här skulle det mysas till. 
 
 Jag kan se det vackra i andra inredningsstilar också, men nu är det fransk vintage som gäller för mig. Det är ju praktiskt då behöver vi inte renovera något mer ju slitnare desto bättre;)
 
Jag avslutar med ett litet tips!
 Har du köpt en dyr pelargon och vill ha den lite kraftigare knipsa av blommorna och ta sen blomknopparna under 2-3 veckor. De är alldeles för hårt uppdrivna de pelargonier man kan köpa i Mars och April. Så gör jag även med de pelargonier jag har övervintrat. Jag låter de få ett ordentligt bladverk och vuxit till sig lite innan jag låter de blomma.

8 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej på dign!

Så fint ! och mycket fina bilder.
Och inlägget nedan ojoj så många fina burkar.
Rena drömmen .
Ha nu en fin fortsättning på söndagen!

Kram

Vardag och flärd sa...

Även om det känns svårt ska pelargonerna klippas ner ordentligt, ibland är jag lite feg och då blir de inte så kraftiga.
Ha en fin ny vecka!
Kram Eva

EM sa...

Det kan nästan inte bli för mycket av det goda när man har den lantliga stilen.
Det kan jag sakna lite här i lägenheten, att kunna "fläska på" lite och fylla upp. Vi bestämde ju att ta det lite lugnt här, men det smyger in lite saker här o där från gården (speciellt på kontoret, där jag är mest, och oftast sitter själv...hihi)
Det finns lite ytor kvar...
kram elsamarianne

Butik Östergården sa...

Godmorgon!
Du skriver att du försöker få till den lantliga inredningen, jag skulle nog formulera om att du verkligen har lyckats med denna konst! Tycker du är fantastisk att få till det där lilla extra!

Ja det var en fansastisk kväll vi hade på vår inspirationskväll, det var nog totalt en 400-500 personer här. Jätte kul att det kommer folk när man ordnar något extra!

Håller som bäst på att planera för en semestervecka alldeles själv, tänkte ta en vecka på hälsohem och komma i form! Ska bli underbart!

Hoppas du är bättre nu i din fot! Jag skall försöka slå en pling till dig i veckan!

Du är för go som gör så mycket fin reklam för oss!

Ha det riktigt gott! Kram Helen

Susanne sa...

Så kul att titta in till dig igen! Efter att ha gjort ett uppehåll på ett par år i bloggandet är jag nu åter. Upptäcker att flera av de "gamla" bloggarna jag besökte inte finns mer, men det gör din : ) Så nu kommer jag att titta in till dig igen, titt som tätt.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag har ingen "ordning" alls och vet inte vilken stil jag tillhör, men det är väl min egen stil. Jag tilltalas av så många olika stilar så jag kan aldrig bestämma mig. Helst skulle jag vilja ha ett rum av varje stil, men sen skulle säkert inte det räcka heller.
Ja tänk, vilken tok man är.
Kram
Marie

Anonym sa...

Ni har så mycket fint och en egen stil. Det gillar jag.
Ha det gott
Kram
AC

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tack för tipset med pelargonerna! Mycket finare än blommande långa stänglar bara.. Den lantliga stilen är så mysig och speciellt den franska!

Kraam
Petronella