tisdag 10 maj 2011

Färdig med biljardrummet

Vi hade ett rum som så att säga blev över , då sa min hustru "skulle du inte tycka det vore kul med ett biljardrum" !! Den går lätt in på top 10 listan i kärleksförklaringar som en man vill höra. Behöver jag nämna att jag inte tvekade på idén. Vi ville bygga ett rum som ser ut som det är en biljardsalong i en herrgård med paneler och tapeter, färgvalet styrdes av det svarta bordet men sedan ville vi ha det ljust för det ligger i nordöst läge. Så skalan är i svart/antik vitt, det är även lite detaljer i mässing och guld. På bilden kan man notera att dörrarna till darttavlan är stängda.
Vi avverkade en omgång tapeter som vi inte var nöjda med så vi gjorde om allt. Det är svårt att hitta rätt ibland, men känns det fel då ska man inte tveka på att göra om. Den nya tapeten är vi helnöjda med. Mönstret i tapeten är ett 1700tals motiv. Biljardbordet är 8 fot och har stenskiva, Svart duk är en rolig detalj som passade oss perfekt. Några ornament i guld och svarvade ben passar även det bra i den stilen vi tänkte oss.Biljardlampan? det är en kristallkrona med bra belysning nedåt. Rummet är förövrigt lika stort som vardagsrummet som det ligger spegelvänt emot. I ett tidigare inlägg visade vi upp baren med en samling ölettiketter/ölunderlägg i barens paneler. Men det passade liksom inte in, så det tog jag bort. Barstolarna har även fått en klädd sittyta. En svart tavla att skriva barens erbjudande tillverkades.Hur gick då premieren? Anettes son var här och han vann 15 gånger på raken innan han lät mig vinna 1 gång som tröst. Får nog planera in lite träningsläger i sommar.

//Dick

23 kommentarer:

Ansibecki sa...

Wow vad snyggt det blev! Hade lätt kommit på fest till det rummet :) Hoppas ni får många trevliga stunder där :)

Unknown sa...

Ojojoj säger jag bara vilken enor skllnad och jag som tyckte det var fint förut vad ska jag säga nu SKITSNYGGT... Tapeten ar en riktig favorit som jag ville ha i övre hallen men blev nedröstad av familjen på grund av alla vinklar och vrår men ska ha den i sovrummet senare :).
Ha de så bra, kram Ing-Britt

sussi sa...

Ja jag bara gapar såååååå fint Ha det så bra Kram Sussi.

Photo by Maria sa...

Gud så fint.. När jag tänker biljard så tänker jag ett sunkigt rökigt rum med ett biljardbord i med sliten grön matta på.. Jag får tänka om.. Skitfint!! Och snyggt med den dolda Darttavlan..

Detta har ni gjort bra..

Kram Mia

Linda- Vildros och kaprifol sa...

WOW vilket läckert biljardrum som har allt man kan önska! :)

Så snyggt att allt går i svartvitt...
Älskar de tapetklädda speglarna på väggarna!!

Ni har verkligen lyckats göra rummet bra!!
Kraaam

Petra-Lantlig Charm sa...

Hahaha...ja det är inte lätt att spela mot en tonåring :-) Träningsläger låter som en utmärkt idé!! Då får du ju anledning att spela, hihi!

Så fint rummet blev! Ni har verkligen lyckats tänka på alla detaljer och få allt att passa perfekt ihop! Tycker med att det blev bättre utan etiketterna nu när man ser helheten, fast jag tyckte ju att etiketterna var en cool detalj!
Att få tag på ett helsvart biljardbord var väl inte så lätt? hade ju skurit sig ganska fint om duken hade vart grön.

All cred till dig och er som gjort såå fint!

Ha en underbar dag!

Kram Petra

Livsnjutaren sa...

Så underbart vackert rum det blev. Visst är det roligt så mycket man kan förvandla på egen hand. Tack för att du vill följa min blogg. Jag har tyvärr fått ställa in bloggträffen. Men jag ska ha er i mina tankar på lördag. Hoppas verkligen det blir fler chanser. Jag lägger mig som följare här också då;)

hemma hos lilla mej sa...

WOW bara så himla läckert biljardrum.Kanonsnyggt att allting går i svart vitt.Hade inte suttit fel med en kväll där!Ha nu en fin tisdag.Kraaam Rita ♥

EM sa...

Å jösses.
Jag säger bara: släng dig i väggen Tjolöholm, som hittills varit en måttstock på hur ett vackert biljardrum ska se ut.
Detta törs jag absolut inte visa för mannen. Då faller prio bort från resten av huset. Vi råkar ha en halv övervåning tom (tom, nåja, en massa skräp, men ändå...)
Detta är det ulitmata herr-rummet med en liten kvinnlig touch, om jag får skriva så...
kram

Annies Blå sa...

Wow! Vilken känsla bilderna förmedlar, man kan ju bara tänka sig hur det är att befinna sig i rummet på riktigt. Som i en film! Riktigt smart med den dolda dart-tavlan. Småningom blir du nog biljardproffs, gissar att ni kommer att ägna en hel del tid i ett så fint rum! (i och för sig är ju alla rum i ert hus fina....)
Kram/Annie

Arja sa...

Hejsan! Håller med, nu längtar man tills på lördag. Skall bli så roligt. Så fint det blev "erat" biljardrum. Tapeterna är superfina. Visst måste även våra män få vara med och inreda också hihi. Får kika runt lite mer hos dig en annan dag :O) men vi ses som sagt på lördag kram Arja ♥

Viola sa...

Ni är ju bara helt otroliga, jag blir helt mållös...det var det vackraste och läckraste biljardrum som jag sett :) ha de, VIOLAN

Bittan sa...

Kanonfint med omändringarna, visserligen var det fint innan men nu fick ni verkligen till det :-) Önskar oxå att vi hade ett rum "över ".
Ha de gott så ses vi på lördag.
Kram Bittan

Butik Östergården sa...

Ni är ju helt underbara!
Det liksom bara blir hos Er. Älskar allt ni gör.
Tapeten var fantastisk! Hon är smart din fru, jag har försökt mig på biljard utan större framgång, men det är väldigt kul.

Hoppas ni får många roliga stunder i ert biljard rum.

Stor kram till Er båda! Jag vet inte några som är så snabba från tanke till handling som ni två.

Helen

Lily sa...

WOW!!!! Så vackert rum!! Det vackraste jag sett på länge!! En fröjd för ögat..
Ni måste vara mer än helnöjda.

Kramar
Lily

Maria sa...

Kan bara säga en sak.....SÅ LÄCKERT :) Kramar Maria

Pite ByggnadsvårdsErica sa...

Ni har verkligen jobbat på, och så OTROLIGT snyggt det blev! Ett stort Grattis till det nya rummet!

Hälsningar Erica Pite Byggnadsvård

Hanna sa...

snyggt!
Ha en fin helg.

Hanna

Skogslyckan sa...

Tack för en helt underbar dag tillsammans, hoppas turen hem blir/blev fin! Vilken dag!
Det gör vi om...
Blir helt tagen av ert biljardrum, ni har verkligen lyckats förmedla en herrgårdskänsla, och pampig stil! Tapeten är helt underbar!!
Rent ut sagt skitsnyggt!
Kram Pia

Bittan sa...

Hej !
vad kul att få träffa er igår :-)
Visst var det en hellyckad dag. Hoppas ni hade en fortsatt trevlig kväll .

Kram Bittan

Skogslyckan sa...

Hej igen! Du får visa precis vad du vill härifrån, bara kul!
Kram Pia

emilias gömmor... sa...

Wow, vilket läckert rum! Och till råga på allt som blev över( rummet alltså)...Känner mig andlös... vackert!

Maria sa...

Kan inte vara annat än fantastiskt att få vara gäst i det rummet. Frågan är bara om jag hade kunnat koncentrera mig på biljard där. Tror uppmärksamheten skulle gå till alla detaljer i rummet. Det är så otroligt häftigt och vackert!
Kram Maria