tisdag 26 april 2011

Biljardrum

Lite renoverings bilder, vi sätter upp en variant av herrgårdspanel runt hela rummet, den kommer att tjäna som avlastningsyta för både kropp och dricka. Höjden ligger på 78cm så den inte påverkar spelytan för biljardbordet. Två kölängder på varje sida om bordet (145cm x2) + spelytan är det viktigt att man har, så om man har ett 8 fotsbord så krävs 514x402cm cm och rummet har 405 över panelen. Stina kollar in framstegen och provar att gå från fönster till fönster utan att hoppa ned, det var ett plus tycket hon. Profilen på överliggande brädan är fräst i samma profil som på panellisten och bredden är 13,2cm. Stuckatur i taket ovanför biljardbordet. Taklisten följer kanten på bordet.
Små änglar övervakar spelet i var sitt hörn.Före bilden på barhörnan
Ett fackverk reglades upp och som jag visat tidigare så gjordes det plats för en barhylla.Byggde upp baren i vinkel med lagom höjd (110cm) och med ett säkert avstånd till biljardbord. Utseendet på baren är byggt lika panelen som är på väggarnas under del.
Ölpumpen monterad, modellen är av gammal engelsk variant med samma funktion som en gårdspump.Gamla öl underlägg på ena sidan och ölettiketter med anknytning till våra födelsorter på andra.
Fotstödet i mässing är ett måste på en riktig bar.

Vi är inte nöjda med tapetresultatet, ibland blir det inte så som man tänkt sig, så vi visar mera från rummet när det är omgjort.

//Dick

12 kommentarer:

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Taket och väggarna är helt underbara :)
Ser herrgårdsaktigt ut!
Ha en fin dag.
Kram
Jessica

Petra-Lantlig Charm sa...

Det blir jätte fint! Ser verkligen exklusivt ut med väggarna och taket! Ett rum att trivas i :)
Jag brukar inte gilla barer i hemmet men den här är både snygg och inbjudande! Blir sugen på en egen, hihi, men vi har inte så stort som ni!!

Ha en underbar dag!

kram Petra

Unknown sa...

Hejsan!
Hoppas er helg varit bra med barnen och det vackra vädret. Själv har jag legat nerbäddan hela helgen men idag är febern borta så jag håller tummarna.
Ett sånt rum skulle min man gärna ha här hemma men då skulle vi få offra både gästrum och vardagsrum.
Gllar erat fina tak med de små änglarna i hörnen.
Ha de så bra, kram Ing-Britt

sussi sa...

Men så läckert. Ja alltan blev inte riktigt klart men det får komma sen. Ha en underbar vecka kram Sussi.

Maria sa...

Hoppas du haft en underbar Påsk. Det har vi haft här hemma. Kramar Maria

EM sa...

Jöstanes så snyggt det blir! Detta får jag inte visa för gubben, för då tror jag han lämnar köket till sitt öde och gör ett pool-rum på övervåningen... Praktiskt med avlastningshyllan efter väggen. Och baren är ju bara så läcker. Och taket!!!Så trevligt ni kommer att ha där.
kram elsamarianne

Butik Östergården sa...

Ni ligger före mig hela tiden! Precis en vägg med rutor i partier längst hela rummet vill jag ha i mitt stora rum. Nu hann ni före, fast det är ju inte så underligt i den farten ni har.
Allt blir så underbart fint.

På Påsk aftonen efter vi stängt butiken så var vi och åkte en sväng, vi var tvungna att ladda batteriet på min bil, den hade stått och dragit ur ström. Vi hamnade i Halna...
Vi tittade och tittade efter ert hus. Tyvärr så såg vi det inte. Vi var ner till ett bad och gick en sväng med hundarna i det området.

Få se om vi kan lyckas se ert fina hus nästa gång vi åker förbi. Jag är ju så nyfiken på ert land.

Den här veckan har vi en stor mode kväll med 50 vackra damer. På torsdag kväll kommer ett tjej gäng på 20 personer. Så vi har att göra även denna veckan. Fast njuta av det vackra vädret måste vi ju hinna med förstås!

Sköt om Er!

Kram Helen

Photo by Maria sa...

Oj så snyggt det blir.. Här kommer ni nog att vara mycket..

Kram Mia

Susanne sa...

Ni är så duktiga...Såg du ska med på bloggträff 14 Maj..Då träffas vi nog...Kram

Viola sa...

Vad ni har jobbat med ert hem, verkligen en härlig stil ni får till, hoppas dagen varit bra, kram

Liljegårdens Maria sa...

Wow, vilket tak! Vilken vacker stuckatur. Har ni satt upp den själva eller fanns den där från början? Jag får Ha-begär när jag ser den.
Det är så roligt att titta på alla bilder av er renovering och minnas med både glädje och stolthet och även lite pust och stånk hur det såg ut hos oss under våran stora renovering. Ett tag var huset nästan bara ett skal med väggar utan golv. Bara en massa jord att gå på som skulle grävas ur.
Vilket jobb ni gör!
Kram Maria

Unknown sa...

Smakfullt, fin harmoni i allt :-)