fredag 8 oktober 2010

Murade naturstens trappor

Våra förhöjda odlingsbäddar som ligger på en höjd av stenbumlingar kräver några trappor.

Vi tycker att det blir trevligt med lite nivå skillnader, så det är även flera 20cm trappsteg uppe runt odligsbäddarna.Många trappor blir det. Att mura en trappa är betydligt mycket lättare än att kallägga en trappa, men i båda fallen är det svåraste är att hitta rätt sten, det är det som tar mest tid.
Här är en trappa under uppbyggnad, den kommer att bli 4 steg för att klara ~76 cm höjd.
Är nu på slutklämmen med odlingsbäddarna hoppas jag är klar om ett par veckor. För nu börjar jag bli sugen på att jobba lite inne, vi har ett stort projekt med vardagsrummet på gång.
//Dick

6 kommentarer:

Unknown sa...

Vad duktiga ni är, önskar jag hade sådana ideér och ork (tålamod) som ni verkar ha. Blir så fint.
Ha nu en bra fredag och unna er massor av fredagsmys. Kram Ing-Britt

Siw sa...

Ni är helt otroliga! Jag har drömt om förhöjda odlingsbäddar i flera år, men era är de snyggaste jag någonsin sett. Vad kul att få se odlingarna i dessa vackra bäddar nästa säsong!
Kram!

Penseldraget sa...

oj vilket jobb men så bra de blir...duktiga ni =)
ha en jätte skön helg
kram pia

Anonym sa...

Veldig flott arbeid dere har gjort. Robust og solid...og herlig fint:)

Fine høstdager her i Trondheim nå og håper det varer litt til. Får småpusla litt i fint vær og holder fortsatt på å tømme noen krukker her ute. Siden gubben er mye på jakt har det vært lite prosjekter på gang.....men det blir nok snart han gyver løs på ett eller annet her for det er fortsatt mye som må gjøres her i huset:)

Ha en fin høsthelg:)

klem fra Marit

Unknown sa...

Åhhh, me ce like it!

Skulle också vilja ha, jag bara älskar sten.

Happy weekend!

Kraaaaaaaaam

Anonym sa...

Sten i trädgård kan man inte vara utan, ju narurligare o större deto bättre. Min man kallar mig för stenfetichist men han överdriver nog en del. Men jag bygger mycket i sten. Anpassar efter vad jag klarar att hantera själv då min man lovat heligt att han aldrig kommer att hjälpa mig . Men jag sliter på! Ni är otroligt duktiga och gör väldigt fina jobb! Djupt inponerad! Marie Jander