Jag har fått ett jättegott recept på ättiksgurka.Recept:
Tvätta och skiva 2 kg Västeråsgurka.
Varva den skivade gurkan med 1 påse gula senapsfrön och 8-10 dillkronor i glasburkar.
Lag:
8 dl vatten
75 gram grovt salt
1 kg socker
2,8 dl ättika 24%
Värm upp!
Värm upp!
Slå den heta lagen över gurkorna och på med lock.
Lycka till!
Nu är det bara på med locken och låta det svalna och sen in i kylskåpet.
Ååå vad gott med inlagd gurka.Bara så gott till mat och på smöörgås.Ha en fin dag vännen Kram ♥
SvaraRaderaSer riktigt gott ut, kanske man skulle våga sig på att prova. Ha de gott kramizar I-B
SvaraRaderaVilka ljuvligt bilder!Vad det ser gott ut. Skulle också vilja göra en inläggning....får se till söndag.
SvaraRaderaEgentligen har jag inte tid med detta att blogga för här hos mig är det full rulle ifrån det jag vaknar tills jag går i säng, men jag var ändå tvungen att ta en sväng in på er blogg mellan kaffekoppen och duschen. Gillar att besöka er och idag gav era bilder mig lite ro inför ännu en stressig dag på jobbet.
Kram och ha en skön förmiddag och dag!
Ser så gott ut, länge sen jag testade senast. Blir nog att låna ditt recept nu och göra en sats. Ha en skön dag
SvaraRaderaMarianne
mmmmmmmmmmmmmm vad gott...kramis semlan
SvaraRaderaÅh, Vad gott det ser ut....
SvaraRaderaMan känner sig rik när man har sånt i skafferiet!
Må så gott! Kram T
Vad fint det blir med de härliga, gammaldags glasburkarna. Jag gillar inte sån gurka, men det är jag ensam om här i huset, så jag kanske ska vara snäll mot "resten" och prova ditt recept. Och det ser faktiskt gott ut... man kanske ska provsmaka sen....
SvaraRaderakram elsamarianne
Det ser så vackert ut på bilderna, men jag är nog konstig jag. För jag gillar inte ättiksgurka. Äter hellre gurkan som den är.
SvaraRaderaSnart helg...härligt!
Kram Pia
Vad duktigt att göra egen inlagd gurka! Det ser jättegott ut :). Kram/Annie
SvaraRaderagurkorna ser verkligen goda ut,det ska jag pröva
SvaraRaderaHar du odlat gurkorna själv??
ha en riktigt bra helg