torsdag 15 juli 2010

Grillad lax

Nu när vi har färskpotatis så är det bara att frossa och något som är gott till är grillad lax.
Till den grillade laxen är det gott med ett vitt Italienskt vin som heter Fontana Candida.
Min svåger har lärt mig hur man grillar lax hur lätt och enkelt och gott som helst.

*Halvera fisken och tag bort inälvor och ben och låt skinnet vara kvar (eller köp färdig från frysdisken som jag.)

*Krydda med örtkrydda och salt.

*Lägg fisken på ett galler med skinnsidan neråt. (Det finns olika sorts fiskgaller att köpa.)

*Ha svag värme och låt locket på grillen vara på.

*Grilla bara på skinnsidan, vänd ej på fisken!

*Efter ca 15 min är fisken klar. Kolla ett par gånger.

Det går lika bra med en kolgrill som har lock. (Ha bara gallret högt upp.)

Gott till är romsås eller annan fisksås.

God aptit!

3 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Grillad lax hör sommaren till och är supergott!
Önskar dig en fin dag!
Kram Pia

mimmi-leone sa...

Hei!

Nå ble jeg sulten av å lese bloggen din, det hørtes så godt ut.

Takk for koslig kommentar på min!

Så fint spannet på første bildet var!

Klem fra Mimmi-Leone

Annies Blå sa...

Mums, det såg gott ut! Grillad och rökt fisk hör verkligen sommaren till :). Kram/Annie