söndag 29 maj 2011

Köksträdgård

Förra sommaren så började jag att bygga upp de förhöjda odlingsbäddarna, det arbetet låg nere under vinter, nu har vi återupptagit det med lite nya idéer som vi har fått under vintern.
Vad är det då vi visar här? Jo det en grund... en grund till vad? tänker du. Låt mig förklara. Odlingsbäddarna i sten för tankarna till en klosterträdgård...nu förstår du nog vart jag vill komma. En klosterruin tycker vi passar bra ihop med odlingsbäddarna.

Här har jag börjat mura upp lite vägg. En träform markerar dörr öppningen. I förgrunden syns lite grönt i de ny sådda bäddarna.
En klosterruin behöver ett gotiskt fönster, jag tillverkade ett fönster i en gjutform i sand. Nerkant på bilden syns katten Stina som kollar in det nya på hennes revir.
Vi använder gammalt tegel som ger ett härligt patinerat utseende. På ett kloster passar det bra med en ängel. Planerar att vara klar med ruinen om någon vecka, då visar vi det färdiga resultatet.

//Dick

måndag 23 maj 2011

Stukatur och ornament

Om man vill lyxa till inredningen kan det vara kul med stukatur lister och ornament. Riktig gips stukatur är väldigt dyr att köpa, men det finns billigare alternativ för en överkomlig summa.
Dessa är tillverkade i PU polyurethan-kvalitén (plast) eller PS polystyrol (frigolit)
Ängeln och listen i taket är PU, det monterades innan taket målades.
När lister, paneler eller motsvarande placeras i "nå-höjd", bör endast polyurethan-kvalitén användas. Den är tillräckligt slagfast och ganska lätt att reparera, om olyckan är framme. PU tål alla sorters målning. PS (polystyrol) får endast målas med vattenbaserade färger. PS-lister kan ev. användas på tak eller högt uppe på en vägg.
Lite ornament kan piffa upp. De här detaljerna är köpta från Château d'Cor(Gärsnäs Slott AB)
Vi fick snabb och bra servis när vi blev ställda av en annan leverantör.

De har mycket roligt att erbjuda som ex: Stayer, lister, ornament, takrosetter, dörrvalv, väggpaneler och pelare.


Mera lull lull åt folket.
//Dick

fredag 20 maj 2011

Shoppingtur

Nu ska ni få se vad jag köpte på vår bloggträff i Borås.
Jag visar här en bildkavalkad.
Jag köpte lite annat än bara spetsband som jag visade i förra inlägget ;) Vaxat papper har jag letat länge efter och äntligen hittade jag det. En påse som man kan ha som papperskorg eller ha tidningar i eller varför inte ha en blomma i, för påsen har en plastad insida. Skafferi skylt Magnetfjärilar
Sjal och en spets brosch
Rostiga skor Till sist en bukett liljonkonvaljer som jag har plockat.
Ha en skön helg!

onsdag 18 maj 2011

Vi har spetsat till det.

I vårt kök När vi var på butik Hjärterum i Borås hade de spets på allt och det inspirerade mig så jag köpte hem metervis med spets. Det blir varmare och lite mer romantiskt med att pynta med spetsband.

Här är bilder ifrån matsalen.
Vårt vitrinskåp
De pyntade även med spetsband i blomkrukorna, så jag satte dit lite spets jag också.
Till sist visar jag en liten lavendelkvist med ett vackert spetsband.

måndag 16 maj 2011

Bloggträff

Vi har varit på inspirations resa till Borås och besökt Pia med bloggen Ateljé Skogslyckan.

Hon och hennes man hade underbart vackert nybyggt hus, som Pia har ritat själv!

Det som slog en med häpnad var att när man kom in i huset var det som att komma till ett gammalt sekelskifteshus. Att få se ett så smakfullt hem i lantlig inredning ger en kraft och inspiration till fortsatt jobb med sitt egna hus. Dessa två bilder är ifrån Pia och hennes mans hus. Vill du se mera så gå gärna in på hennes blogg här.
Pia hade anordnat dagen med fullspäckat schema. Vi var i fler av Borås inrednings butiker och shoppade och i Butik Hjärterum blev vi bjudna på cup-cake. Mums!För att orka med en dag med shoppande i tygaffärer och inredningsbutiker, var Pia klok nog att mata oss ordentligt under hela dagen, med frukost, fika och lunch så avslutade vi med en 3- rättersmiddag på Hofsnäs herrgård.
Det var en mycket trevlig dag och det var kul att få träffa nya vänner och gamla bloggvänner med samma intresse.



Tack Pia!

tisdag 10 maj 2011

Färdig med biljardrummet

Vi hade ett rum som så att säga blev över , då sa min hustru "skulle du inte tycka det vore kul med ett biljardrum" !! Den går lätt in på top 10 listan i kärleksförklaringar som en man vill höra. Behöver jag nämna att jag inte tvekade på idén. Vi ville bygga ett rum som ser ut som det är en biljardsalong i en herrgård med paneler och tapeter, färgvalet styrdes av det svarta bordet men sedan ville vi ha det ljust för det ligger i nordöst läge. Så skalan är i svart/antik vitt, det är även lite detaljer i mässing och guld. På bilden kan man notera att dörrarna till darttavlan är stängda.
Vi avverkade en omgång tapeter som vi inte var nöjda med så vi gjorde om allt. Det är svårt att hitta rätt ibland, men känns det fel då ska man inte tveka på att göra om. Den nya tapeten är vi helnöjda med. Mönstret i tapeten är ett 1700tals motiv. Biljardbordet är 8 fot och har stenskiva, Svart duk är en rolig detalj som passade oss perfekt. Några ornament i guld och svarvade ben passar även det bra i den stilen vi tänkte oss.Biljardlampan? det är en kristallkrona med bra belysning nedåt. Rummet är förövrigt lika stort som vardagsrummet som det ligger spegelvänt emot. I ett tidigare inlägg visade vi upp baren med en samling ölettiketter/ölunderlägg i barens paneler. Men det passade liksom inte in, så det tog jag bort. Barstolarna har även fått en klädd sittyta. En svart tavla att skriva barens erbjudande tillverkades.Hur gick då premieren? Anettes son var här och han vann 15 gånger på raken innan han lät mig vinna 1 gång som tröst. Får nog planera in lite träningsläger i sommar.

//Dick