fredag 29 april 2011

Shabby chic djur

En liten grå mal matchade en skir gardin
En shabby chic mal med de rätta grå tonerna men den ser lite otäck ut.
Till sist en shabby chic katt. Hon ser lite ruff och sliten ut men det är nog inte för att matcha vårt hem. Om katter kunde prata så skulle jag fråga varför hon är så smutsig? men som tur är hon duktig på att slicka sig ren. Fast hon kunde ju tvätta av sig innan hon kommer in.

tisdag 26 april 2011

Biljardrum

Lite renoverings bilder, vi sätter upp en variant av herrgårdspanel runt hela rummet, den kommer att tjäna som avlastningsyta för både kropp och dricka. Höjden ligger på 78cm så den inte påverkar spelytan för biljardbordet. Två kölängder på varje sida om bordet (145cm x2) + spelytan är det viktigt att man har, så om man har ett 8 fotsbord så krävs 514x402cm cm och rummet har 405 över panelen. Stina kollar in framstegen och provar att gå från fönster till fönster utan att hoppa ned, det var ett plus tycket hon. Profilen på överliggande brädan är fräst i samma profil som på panellisten och bredden är 13,2cm. Stuckatur i taket ovanför biljardbordet. Taklisten följer kanten på bordet.
Små änglar övervakar spelet i var sitt hörn.Före bilden på barhörnan
Ett fackverk reglades upp och som jag visat tidigare så gjordes det plats för en barhylla.Byggde upp baren i vinkel med lagom höjd (110cm) och med ett säkert avstånd till biljardbord. Utseendet på baren är byggt lika panelen som är på väggarnas under del.
Ölpumpen monterad, modellen är av gammal engelsk variant med samma funktion som en gårdspump.Gamla öl underlägg på ena sidan och ölettiketter med anknytning till våra födelsorter på andra.
Fotstödet i mässing är ett måste på en riktig bar.

Vi är inte nöjda med tapetresultatet, ibland blir det inte så som man tänkt sig, så vi visar mera från rummet när det är omgjort.

//Dick

torsdag 21 april 2011

Glad Påsk

Önskar

Anette o Dick

söndag 17 april 2011

Påskpynt

Nu börjar påsken att närma sig med stormsteg och det innebär att många får en välförtjänt ledighet, tidigare år har jag jobbat många påskhelger men i år är jag ledig. Nu ska jag visa lite bilder ifrån köket. Mina nya gardiner ifrån Butik Östergården. Det blev t.o.m. roligt att tvätta köksfönstren när jag har nya gardiner och sätta upp.Björkris hör väl påsken till.


Mina små påskkycklingar som jag hänger upp i björkriset varje år.Jag avslutar med en liten vit viol.

måndag 11 april 2011

Biljardrum

Kunde inte låta bli att visa upp fynden som kommer att förgylla rummet. En äkta gammaldags öl pump från England och några biljardbollar. (Observera att placeringen av pump med bollar bara är en tillfällighet:-) Jag får nog börja med detta inlägget med att backa några veckor. Vi har ett rum kvar att renovera på nedervåningen och det ska bli ett biljardrum. Vi började med att riva en liten platsbyggd garderob, väggen bakom var fylld med torv som isolering. Observera elledningarna i taket, arga snickaren hade fått frispel om han sett detta. När allt som skulle bort var klart så drogs ny el, sedan så började jag sätta gips i taket, jag byggde en egen gipslyft av några reglar och ett spännband, det är omöjligt att lyfta gips annars om man inte hyr en lyft.Här är allt gips uppe och spacklingen är påbörjad. En vägg är byggd med en inbyggd darttavla, darttavlan är ett måste i ett "lekrum".En liten barhörna med inbyggd hylla, plankan som syns i bild är inte bardisken, den är bara provisorisk för att testa rätt höjd och placering på bardisken. Om inget oförutsett inträffar ska rummet vara klart till påsk och då visar vi mera//Dick

fredag 8 april 2011

Vårtecken hos oss

Blåsippan ute i backarna står,

niger och säger nu är det vår.Sen hittade jag en liten tusselago, jag blev så glad att jag glömde linsskyddet. Så det var bara gå tillbaka och leta.

Nu är snön helt borta, men inga synliga vårtecken är det annars på bilden. På andra sidan grusvägen, mitt i mot vårt hus, har vi en liten ringlande bäck. Det är väl ett vårtecken

På väg till vår brygga som ligger vid en udde.
Där såg jag videkvist.

Efter en promenad på några minuter är jag framme vid udden och badbryggan är på höger sida bilden.Det är fortfarande lite is kvar på sjön Viken.

Vår båt som väntar på att få komma ner i sjön.

onsdag 6 april 2011

Påsk inspiration

Silverägg från Indiska. En tupp hör väl påsken till.
För att få lite påskinspiration brukar jag gå till välsorterade blomsteraffärer, där det även går att köpa lite påskpynt.

Som här vita fjädrar.

Ägg i olika storlekar.
En liten höna kan man också hitta i en blomsteraffär. Titta så fint de har dekorerat. Sen tog jag fram påskäggen från förra året. Till sist visar jag min höna som har värpt ett ägg.